Ασφαλιστικές Ειδήσεις

54 ανασφάλιστα οχήματα “τσίμπησε” η τροχαία την Παρασκευή και το Σάββατο


Το πρόβλημα που υπάρχει με τα ανασφάλιστα οχήματα αλλά και γενικότερα την παραβατική συμπεριφορά των οδηγών αναδεικνύουν στοχευμένοι τροχονομικοί ελέγχοι που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο 16 και 17 Δεκεμβρίου.

της Βίκυς Γερασίμου

Εν όψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου που οι άνθρωποι ξεφεύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, διασκεδάζουν έως αργά και πίνουν αυξάνονται οι κίνδυνοι να σημειωθούν δυστυχήματα στους δρόμους.

Η εξόρμηση της τροχαίας στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής με 57 συνεργεία, αποτελούμενα συνολικά από -383- αστυνομικούς, έκανε συνολικά 5.639 ελέγχους και βεβαιώθηκαν συνολικά 2.448 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 189 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ως εξής:

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: -72-

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -117- Υ

περβολική ταχύτητα: -386-

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -104-

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: – 85 –

Χρήση κινητού τηλεφώνου: – 119-

Ανασφάλιστα οχήματα: -54-

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1.511-

Περαιτέρω, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών, συνολικά -104- οδηγοί για διάφορα αδικήματα του κ.ο.κ, μεταξύ των οποίων στέρηση ή πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, κατάληψη δημόσιου χώρου με εμπόδια για διευκόλυνση της στάθμευσης. Επιπλέον, συνελήφθησαν -15- επαγγελματίες οδηγοί ταξί για επέμβαση στο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή προς αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν -66- οχήματα και αφαιρέθηκαν: -268- πινακίδες κυκλοφορίας -436- άδειες ικανότητας οδήγησης -162- άδειες κυκλοφορίας Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα επαναληφθούν στο μέλλον σε περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.


2 Comments

2 Σχολια

 1. Ζήσης

  Dec 20, 2016 at 12:22 PM

  Όσο δεν προχωρούν οι διασικασίες με την επιβολή προστίμων για τα ανασφάλιστα, ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων για αστική ευθύνη θα παραμένει μεγάλος με ότι επικινδυνότητα αυτό επιφέρει για τους οδηγούς και όλους του χρήστες των δρόμων

 2. Εργενιάδης Α.

  Dec 21, 2016 at 12:06 PM

  Δηλαδή υπάρχει έστω κι ένας έντιμος συνάδελφος που αρνείται ότι αν οι πελάτες μας αποζημιωνόντουσαν από τη ασφάλεια του αυτοκινήτου στις ασφαλισμένες ζημιές τους όχι μόνο δεν θα απέφευγαν να ασφαλίσουν το όχημα τους αλλά αντιθέτως θα ήταν το πρώτο πράμα που θα επιδίωκαν οι ίδιοι να κάνουν;

  Όποιος δεν το δέχεται δεν κάνει για ασφαλιστής σήμερα!
  Οι παλιές ημέρες της άγνοιας και της ανευθυνότητας έφυγαν ανεπιστρεπτί…….

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
54 ανασφάλιστα οχήματα “τσίμπησε” η τροχαία την Παρασκευή και το Σάββατο! https://www.insurancedaily.gr/54-anasfalista-ochimata-tsibise-i-trochea-tin-paraskevi-ke-to-savvato/