Ασφαλιστικές Ειδήσεις

5,7 Ρίχτερ Ταρακούνησαν τη Μισή Ελλάδα


seismos1Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Λακωνίας ενώ ακολούθησε και ισχυρός μετασεισμός 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6:45 το πρωί της Παρασκευής, στο θαλάσσιο χώρο 145 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας ή 58 χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας. Η δόνηση χαρακτηρίζεται πολύ ισχυρή στην ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και προσδιορίζεται στα 5,7 Ρίχτερ ενώ αισθητή έγινε τόσο στην Αθήνα, όσο και σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής περιφέρειας. Ακολούθησε μετασεισμός που εντοπίζεται στον ίδιο εστιακό χώρο μεγέθους 4,7 βαθμών ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος προσδιόρισε το εστιακό βάθος του σεισμού στα 80-85 χλμ ενώ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο ευρύτερος χώρος του νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα και μια τέτοια δόνηση δεν θα έπρεπε να δημιουργεί προβληματισμό.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
5,7 Ρίχτερ Ταρακούνησαν τη Μισή Ελλάδα! https://www.insurancedaily.gr/57-%cf%81%ce%af%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%81-%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%ae-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/