Ασφαλιστικές Ειδήσεις

7+1 λόγοι που η Mega Brokers είναι leader στη διαμεσολάβηση

Mega Brokers

Σε κάθε κλάδο, σε κάθε επάγγελμα, στο επιχειρείν γενικότερα, υπάρχουν εταιρείες ή «η εταιρεία» που κάνουν την διαφορά. Που ανοίγουν δρόμους, πρωτοτυπούν, εξυπηρετούν με επαγγελματισμό όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και που φυσικά έχουν κύκλο εργασιών και κερδοφορία που εντυπωσιάζει. Είναι οι εταιρείες που δύσκολα κανείς μπορεί να τους καταλογίσει ευθύνες, που δεν «χτίστηκαν» μέσα σε ένα βράδυ και που αντέχουν στην κορυφή. Συντηρούν τη θέση τους και φροντίζουν να ακολουθούν τα trends της εποχής για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Του Νίκου Μωράκη

Στην ασφαλιστική αγορά και πιο συγκεκριμένα στην Ασφαλιστική διαμεσολάβηση αυτή η εταιρεία είναι μια και ακούει στο όνομα Mega Brokers. Μια εταιρεία πρότυπο που ξεκίνησε από ένα ακόμη ασφαλιστικό γραφείο με τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια προβλήματα στα τέλη της δεκαετίας του 90’ στην Αγία Βαρβάρα και σιγά σιγά, χωρίς βιασύνες αλλά με μεθοδικότητα άρχισε να κατακτά κορυφές. Να βάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Μια εξέλιξη παράλληλη με αυτή του ιδρυτή της κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου ο οποίος μια δεκαετία νωρίτερα, το 1989 μπήκε στην αγορά ως Ασφαλιστής της NN έχοντας την τύχη να γνωρίσει και να διδαχτεί από τον καλύτερο της αγοράς, Μανώλη Ανδρόνικο.

Ή πραγματική άνθηση της Εταιρείας ήρθε το 1999 όταν ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ανήσυχο πνεύμα και πολυάσχολος άνθρωπος, αποφάσισε να αποσυρθεί από τις λοιπές του δραστηριότητες και να ασχοληθεί 100% με την Εταιρεία του. Να σταματήσει να ασχολείται με τα κοινά και να εστιάσει στην ανάπτυξη της Mega.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου,Mega Brokers

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Το 2009 η Εταιρεία κατακτά την πρώτη θέση της αγοράς

Παράλληλα η Εταιρεία αποφασίζει να μεταφέρει τα κεντρικά της στα γραφεία που διατηρούσε από το 2006 επί της Λεωφόρου Συγγρού και από τότε διατηρώντας την ηγετική της θέση ο κ. Χατζηθεοδοσίου φροντίζει να μεγαλώνει τη διαφορά από το δεύτερο, να βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της και να παλεύει για τα δικαιώματα τόσο της εταιρείας του αλλά και της διαμεσολάβησης στο σύνολό της.

Στόχος της Εταιρείας είναι να μεγαλώσει τόσο ώστε να μπορεί να κοντράρει face to face κάθε πρόκληση της αγοράς. Είτε αυτή λέγεται bancassurance είτε online ασφάλιση είτε τεχνολογία και αλλαγή νομοθεσίας.

Στην εκπνοή των 30 χρόνων ιστορίας της, η Mega Brokers άλλαξε λογότυπο, ψηφιοποιήθηκε πλήρως και μετακόμισε σε δικό της ιδιόκτητο κτήριο σε πάροδο της Λεωφόρου Συγγρού στο Κουκάκι. Μια επένδυση που κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 2.5 εκατ. ευρώ. Σημαντική προσθήκη στο δυναμικό της Mega, ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος ολοκληρώνοντας τις σπουδές του αλλά και την «πρακτική του» στο Λονδίνο έδωσε αέρα αλλαγής εκμοντερνίζοντας την Εταιρεία, φέρνοντας know how από το εξωτερικό και αναλαμβάνοντας τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή.

Διαβάστε επίσης: Επιτυχής Επιθεώρηση κατά ISO 9001:2015 για τη MEGA BROKERS

Και αν νομίζετε ότι υπερβάλουμε ας μιλήσουμε για νούμερα. Το 2018 η Εταιρεία σημείωσε σε μεικτά ασφάλιστρα 67,8 εκατ. ευρώ. Εισέπραξε προμήθειες 11.8 εκατ. ευρώ και κατέβαλε σε συνεργάτες 8.3 εκατ. ευρώ.  

Πέρα όμως από τα νούμερα σημασία έχει και τι λένε οι άνθρωποι της αγοράς για την Εταιρεία. Και λένε τα καλύτερα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 30 χρόνια της Mega Brokers που πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ) τα στελέχη της αγοράς – διευθύνοντες σύμβουλοι και υψηλόβαθμοι εξήραν το έργο της Εταιρείας.

Mega Brokers,Τάσος Χατζηθεοδοσίου

Ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου

Χαρακτηριστικά σας παραθέτουμε μεταξύ άλλων μερικές από τις δηλώσεις:

Μαριάννα Πολιτοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος NN Hellas «Τον θεωρώ μοναδικό τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, είναι πραγματικά MEGA!»

Γιώργος Κώτσαλος, επιχειρηματίας και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican «Η ιστορία του Γιάννη, είναι από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν συμβεί στην αγορά μας.»

Δημήτρης Ζορμπάς, Διευθύνων Σύμβουλος Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής «Καταφέρνει να πετυχαίνει σε ό,τι κάνει και ό,τι αγγίζει να γίνεται χρυσάφι.»  

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος ΕΑΕΕ & Διευθύνων Σύμβουλος Eurolife ERB «Ο Γιάννης και η MEGA Brokers τα τελευταία 30 χρόνια έχουν χτίσει μια εταιρεία πρότυπο.»

Χριστόφορος Σαρδελής, Πρόεδρος ΔΣ Εθνική Ασφαλιστική «Η MEGA Brokers είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις ηγέτιδες της αγοράς στο Πρακτορειακό κομμάτι και αυτό δεν είναι τυχαίο.»  

Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican «Όλοι χρειαζόμαστε να μας δείχνουν το δρόμο και αυτό έχεις καταφέρει. Πολλά συγχαρητήρια!» 

Θεόδωρος Κοκκάλας, Διευθύνων Σύμβουλος ERGO Ασφαλιστική  «Η λέξη που χαρακτηρίζει τον Γιάννη είναι αυθεντικός.»   

Χρήστος Κάτσιος, Διευθύνων Σύμβουλος Groupama, Ασφαλιστική “Χρύσα, η γυναικία δύναμη πίσω από τον ισχυρό ηγέτη και άνδρα Γιάννη Χατζηθεωδοσίου” 

Κάρολος Σαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος Interasco Ασφαλιστική «Μια εκπληκτική διαδρομή της Mega Brokers από την Αγία Βαρβάρα πριν από 30 χρόνια.»

Δούκας Παλαιολόγος: «Κάθε επιτυχία και στο μέλλον. Έχει καταφέρει να κάνει έναν διμέτωπο αγώνα.» 

Νίκος Αδαμαντιάδης: «Ένας καλός και άξιος συνάδελφος, συνεργάτης, συναγωνιστής.»  

Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια ΕΑΕΕ «Η ενεργητικότητα και η αποτελεσματικότητα που διακρίνουν τον κ. Χατζηθεοδοσίου αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο ότι η Εταιρεία που έχει φτιάξει θα δικαιώνει όλο και περισσότερο το όνομά της.»    

7+1 λόγοι που η Mega Brokers είναι leader της αγοράς:  

  1. Εργατικότητα. Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δεν σταμάτησε ποτέ να εργάζεται. Η εργατικότητα είναι στο DNA της Εταιρείας.
  2. Ομαδικότητα. Μέσα σε 30 χρόνια η Mega απέκτησε άξιους συνεργάτες και στελέχη που με τη σωστή καθοδήγηση έφεραν την Εταιρεία στη σημερινή της μορφή.
  3. Υγιής Ανάπτυξη. Στην Εταιρεία ποτέ δεν μπέρδεψαν τις προσωπικές τσέπες με τις επαγγελματικές. Ειδικά πριν την εφαρμογή των πράξεων 30 & 31.
  4. Τεχνολογία. Από τις πρώτες διαμεσολαβητικές εταιρείες που αγκάλιασαν και εφάρμοσαν την τεχνολογία στα μηχανογραφικά τους συστήματα.
  5. Ξεκάθαροι όροι συνεργασίας. Οι συνεργάτες της Mega γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή τη σχέση που έχουν με την Εταιρεία. Δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα.
  6. Σχέσεις με Ασφαλιστικές εταιρείες. Αμοιβαίου σεβασμού σχέσεις.
  7. Σεβασμός προς τους Ασφαλισμένους της. Ποιοτικές υπηρεσίες και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους.
  8. Ανοιχτη σε νέες ιδέες και καινοτομία. 

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
7+1 λόγοι που η Mega Brokers είναι leader στη διαμεσολάβηση! https://www.insurancedaily.gr/71-logi-pou-mega-brokers-ine-leader-sti-diamesolavisi/