Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πώς Μπορείς να Ελέγχεις την Οδική Συμπεριφορά


insurancedaily-safecarΗ Αμερικάνικη ασφαλιστική εταιρεία Direct πωλήσεων Esurance ανακοίνωσε την κυκλοφορία του DriveSafe, ένα πρόγραμμα για την ασφάλεια του έφηβου οδηγού που εμποδίζει τη χρήση κινητών τηλεφώνων και παρέχει στους γονείς τους χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την οδική τους συμπεριφορά.

Οι γονείς που εγγράφονται στο πρόγραμμα προμηθεύονται έναν μικρό ασύρματο ηλεκτρονικό πομπό για να τον ενσωματώσουν στο αυτοκίνητο του παιδιού τους, καθώς και οδηγίες για το πώς να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Esurance DriveSafe στο τηλέφωνο του παιδιού τους. Η συσκευή είναι δωρεάν για τους ασφαλισμένους στην εν λόγω εταιρεία και περιλαμβάνει υλικό από τη Modus, εταιρεία που ειδικεύεται στις ασύρματες τηλεπικοινωνίες και τη Cellcontrol, η οποία παρέχει το λογισμικό που μπλοκάρει τη χρήση του κινητού την ώρα της οδήγησης.

Η συσκευή και η εφαρμογή συνεργάζονται για να παρακολουθούν την οδηγική συμπεριφορά των εφήβων και να ελέγχουν τα γραπτά μηνύματα, τη χρήση Διαδικτύου, και τις κλήσεις όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση. Η εφαρμογή DriveSafe συλλέγει δεδομένα, όπως τη χρήση του τηλεφώνου, την ταχύτητα του αυτοκινήτου, το απότομο φρενάρισμα, την επιτάχυνση, τα διανυθέντα χιλιόμετρα, την τοποθεσία και το χρόνο της κάθε διαδρομής. Τα δεδομένα δεν μοιράζονται με την Esurance ή δεν χρησιμοποιείται για τον επαναπροσδιορισμό των ασφαλίστρων του αυτοκινήτου.

Αφού ενεργοποιηθεί η συσκευή, οι γονείς μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιστοσελίδα της εφαρμογής DriveSafe και να ρυθμίζουν τις προτιμήσεις τους, να επιλέγουν εκείνοι ποιες ειδοποιήσεις να λαμβάνουν προσαρμοσμένες στα επικίνδυνα περιστατικά οδήγησης. Επίσης θα έχουν πρόσβαση σε στοιχεία για την επανεξέταση πρόσφατων διαδρομών. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι εάν οι γονείς εμποδίσουν τις λειτουργίες κλήσης, οι έφηβοι θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στις έκτακτες κλήσεις, όπως η άμεση δράση.

Το DriveSafe πρόσφατα εγκρίθηκε από το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε προγράμματα που παρέχουν στους γονείς νέα εργαλεία που τους βοηθούν να κρατάνε τους γιους και τις κόρες τους ασφαλείς στους δρόμους», δήλωσε ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo σε ένα δελτίο τύπου. «Ο συνδυασμός της απροσεξίας και της απειρίας έχει πάρα πολύ συχνά διατελέσει παράγοντας με τραγικά αποτελέσματα για τους εφήβους οδηγούς».

Πηγή: I&T

Ελεύθερη Μετάφραση: Νίκος Μωράκης


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 12 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πώς Μπορείς να Ελέγχεις την Οδική Συμπεριφορά! https://www.insurancedaily.gr/74548/