Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ACHMEA: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις

Για καταστροφές από τις καταιγίδες του Ιανουαρίου στην Ολλανδία

Ο Willem van Duin, πρόεδρος της ACHMEA, με τον Γιάννη Καντώρο, διευθύνοντα σύμβουλο της INTERAMERICAN

Οι δύο μεγάλες καταιγίδες που έπληξαν την Ολλανδία, στις 3 και 18 Ιανουαρίου, προκάλεσαν καταστροφές μεγάλης έκτασης. Μάλιστα, η δεύτερη καταιγίδα, που επηρέασε έντονα τη Βόρεια Ολλανδία αλλά σάρωσε και όλο το εσωτερικό της χώρας -γεγονός σπάνιο- ήταν από τις πιο σφοδρές των τελευταίων 50 ετών.

Ο ασφαλιστικός όμιλος ACHMEA, μητρικός της INTERAMERICAN, έχοντας ηγετική θέση στις γενικές ασφαλίσεις στην Ολλανδία, ανέλαβε το βάρος αποζημιώσεων που υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ, ανταποκρινόμενος μετά την καταιγίδα στις 18 Ιανουαρίου σε 62.000 αιτήματα ιδιωτών, ενώ οι σχετικές επαφές με πελάτες ξεπέρασαν τις 100.000, χωρίς να περιλαμβάνονται ζημιές σε επιχειρήσεις και στον αγροτικό τομέα. Η online υποστήριξη από την ACHMEA λειτούργησε αποτελεσματικά για την άμεση διαχείριση της διαδικασίας αποζημιώσεων, εφόσον αφορούσε τουλάχιστον στα μισά από τα ανωτέρω περιστατικά.

Τη δυνατότητα της ACHMEA να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ανάγκες των πελατών της σε δύσκολες καταστάσεις, δικαιώνοντας την ασφαλιστική επιλογή τους, τόνισε σχετικά ο Willem van Duin, πρόεδρος του ομίλου. Όπως τόνισε, «οι καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται και στην Ολλανδία και απαιτείται μια προσαρμογή όλων στο μεταβαλλόμενο κλιματικά περιβάλλον, καθώς και η συνεργασία ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ασφαλισμένων και δημοσίου τομέα- αρχών για την αντιμετώπιση των καταστροφικών κινδύνων». Οι αποζημιώσεις των πληγέντων από καταιγίδες του Ιανουαρίου θα υπολογιστούν στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2018 της ACHMEA. Τα αποτελέσματα του 2017 θα ανακοινωθούν στις 22 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η INTERAMERICAN, θυγατρική της ACHMEA, αντιστοίχως στην Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα σε αποζημιώσεις αρκετών πελατών της που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής κατά τον περασμένο Νοέμβριο. Η εταιρεία, ακολουθώντας ανάλογες κάθετες διαδικασίες, κατέβαλε αποζημιώσεις εντός δύο έως δέκα ημερών από τον συμβάν, πέρα από το μεγάλο αριθμό ενεργειών επεμβατικής υποστήριξης από τις υποδομές της στην οδική βοήθεια για την αποκατάσταση προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, σε συνεργασία με τις αρχές. Η INTERAMERICAN, εταιρεία με συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο στις γενικές ασφαλίσεις που την κατατάσσει σε ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, κατά το 2017 κατέβαλε στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων 75 εκατ. ευρώ, από τα οποία 12,4 εκατ. πληρώθηκαν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία εκτός κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + thirteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ACHMEA: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις! https://www.insurancedaily.gr/achmea-pano-apo-100-ekat-evro-apozimiosis/