Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αύξηση 588% στις ασθένειες και σωρευτική άνοδος στη συνολική παραγωγή του εννεαμήνου


Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν στο εννεάμηνο του 2016 τα προγράμματα υγείας με τις ασθένειες να ξεπερνούν σε αύξηση του 588% και τα ατυχήματα το 18%.

Θετικό μήνυμα για την αγορά χαρακτήρισε ο Α. Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της ΕΑΔΕ τη σωρρευτική αύξηση της τάξεως ου 1,3% στην περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας ότι στόχος παραμένει η συνεργασία με το δημόσιο στην υγεία ακι τη σύνταξη.

9months9monthsΣύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ με ασφάλιστρα  2,79 δισ.  οι εταιρείες στους κλάδους Ζωής έκαναν παραγωγή € 1,39 δισ., σημειώνοντας αύξηση 1,4% και στις Ασφαλίσεις Ζημιών € 1,40 δισ., με αύξηση 1,3%.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε ότι «Το εννεάμηνο του 2016 είναι η πρώτη χρονική περίοδος που η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών – μελών της ΕΑΕΕ καταγράφει σωρευτικά αύξηση (+1,3%), σε σχέση με τα αρνητικά αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου.

Με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τα μηνύματα για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς το 2016 διαφαίνονται θετικά, καθώς η παραγωγή ασφαλίστρων των τελευταίων τριών μηνών κινείται ανοδικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους και η παραγωγή ασφαλίστρων του 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

9months2Σε κάθε περίπτωση τα περιθώρια ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα παραμένουν μεγάλα και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να προσεγγίσουμε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Στόχος μας παραμένει η συνεργασία με το Κράτος προκειμένου η Ιδιωτική Ασφάλιση να συνδράμει την Πολιτεία σε κρίσιμους τομείς όπως οι συντάξεις και η υγεία προς όφελος όλων των μερών αλλά κυρίως των πολιτών.».

Δείτε τη μελέτη της ΕΑΕΕ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αύξηση 588% στις ασθένειες και σωρευτική άνοδος στη συνολική παραγωγή του εννεαμήνου! https://www.insurancedaily.gr/afxisi-588-stis-asthenies-ke-soreftiki-anodos-sti-synoliki-paragogi-tou-enneaminou/