Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Ακόμα και για 10 ευρώ ανά όχημα αλλάζουν συμβόλαια αυτοκινήτου στις Κυκλάδες


nomos cyccladon 2Συνεχίζοντας το αφιέρωμα με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Κυκλάδων» σας παρουσιάζουμε την εικόνα που σχηματίσαμε στο Νομό – από επικοινωνία που είχαμε με τους Ασφαλιστές– για τον κλάδο οχημάτων. Στην έρευνα συμμετείχαν Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές από πέντε Ασφαλιστικές Εταιρείες (Interamerican, Εθνική, Ιντερσαλόνικα, Υδρόγειος και Αγροτική Ασφαλιστική).

Κλάδος Οχημάτων 

Η κατάσταση στον κλάδο αυτοκινήτων στα νησιά είναι ιδιαίτερη λόγω των ενοικιαζόμενων οχημάτων. Κάθε νησί έχει εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες ενοικιαζόμενα οχήματα τα οποία πρέπει να ασφαλιστούν ομαδικά. Λόγω του όγκου τους, οι ιδιοκτήτες των εταιρειών ενοικίασης γνωρίζοντας τη διαπραγματευτική δύναμη που έχουν πιέζουν τις ασφαλιστικές εταιρείες για χαμηλότερα ασφάλιστρα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και για 10 ευρώ ανά όχημα έχουν μεταφέρει τα συμβόλαιά τους σε άλλες εταιρείες.

Αυτό έχει συντελέσει σε έναν ιδιαίτερα υψηλό ανταγωνισμό στον κλάδο ακόμα και σε νησιά που ο αριθμός των εγγεγραμμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν ξεπερνάει τους δέκα (κατά μέσο όρο υπάρχουν οκτώ με δέκα ενεργοί κωδικοί σε κάθε νησί).

pinakas-new

Σε ερώτησή μας σχετικά με τις περιπτώσεις ατυχημάτων τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω μέθης από ξένους τουρίστες ή Έλληνες οι απαντήσεις ποίκιλαν. Υπήρχαν οι τυπικές απαντήσεις ότι ο νόμος είναι νόμος και κανείς δεν εξαιρείται από την εφαρμογή του – και οι απαντήσεις για υποστελέχωση στα αστυνομικά τμήματα νησιών με την τροχαία να κάνει τα στραβά μάτια για τους ξένους τουρίστες – με εξαίρεση τα πολύ σοβαρά περιστατικά. Μια κατάσταση που δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να στοιχίζει στην Ασφαλιστική Αγορά με τα μόνα στοιχεία που έχουμε να είναι μια μέση συχνότητα ζημιών που φτάνει το 4,46% (καλό ποσοστό σε σχέση με το μέσο όρο των άλλων νομών) και ένα μέσο κόστος ζημιάς που φτάνει τα 1.726 ευρώ ιδιαίτερα υψηλό ειδικά αν το συγκρίνουμε με τη χαμηλή συχνότητα ζημιών.

Όσον αφορά τα ανασφάλιστα οχήματα οι ασφαλιστές μας δήλωσαν πως υπάρχουν σε ένα ποσοστό 8% με 10% ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Οι ντόπιοι τα ασφαλίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω κίνησης στα νησιά ενώ όσοι ασχολούνται με τη γεωργία, όπως στο νησί της Νάξου, οι ασφαλιστές μας είπαν ότι αδιαφορούν παντελώς για την ασφάλιση των γεωργικών οχημάτων τους καθώς «κινούνται εκτός οδικού άξονα».

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 σκιαγραφώντας τον κλάδο υγείας στο νομό. Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Ασφαλιστές; Γιατί είναι απαραίτητη η ασφάλεια υγείας στα νησιά των Κυκλάδων και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι υποδομές της δημόσιας υγείας;


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ακόμα και για 10 ευρώ ανά όχημα αλλάζουν συμβόλαια αυτοκινήτου στις Κυκλάδες! https://www.insurancedaily.gr/akoma-kai-gia-10-euro-ana-oxima-allazoun-symvolaia-stis-kyklades/