Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Allianz: Η αύξηση των απαγωγών στην Αφρική αναγκάζει τις εταιρείες να ασφαλιστούν


africaΗ αύξηση των απαγωγών στην Αφρική έχει αναγκάσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη «Μαύρη Ήπειρο» να επενδύσουν περισσότερο στην ασφάλιση των εργαζομένων τους.

Αυτό ανέφερε ο Christof Bentelle, ειδικός στις ασφάλειες διαχείρισης κρίσεων της Allianz, στο πλαίσιο σεμιναρίου στο Cape Town, συμπληρώνοντας ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι απαγωγές έχουν στόχο την πληρωμή λύτρων.

«Η μέση πληρωμή λύτρων κυμαίνεται μεταξύ 100-150 χιλ. δολαρίων αν και οι αρχικές απαιτήσεις είναι διαφορετικές», τόνισε ο Bentelle.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση του αριθμού των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Αφρική παίζει ρόλο στην αύξηση των απαγωγών, με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πετρελαίου και των κατασκευών να αντιμετωπίζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους.
Τρομοκρατικές οργανώσεις στρατολογούν κόσμο σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο, ενώ και η πολιτική αστάθεια σε πολλές χώρες αυξάνει τον κίνδυνο απαγωγών.

Χώρες όπως η Νιγηρία και η Σομαλία εμφανίζουν τα περισσότερα… κρούσματα απαγωγών, λόγω των εξεγέρσεων, και ακολουθούν το Κονγκό, η Μοζαμβίκη, η Μαδαγασκάρη και η Νότια Αφρική, χώρες που χαρακτηρίζονται «μέτριου κινδύνου προορισμοί».

Στην Αφρική το 62% των ξένων υπηκόων που έπεσαν θύματα απαγωγής εργάζονται στους τομείς των κατασκευών και της μηχανικής. «Σχεδόν το 73% των περιπτώσεων απαγωγής είχαν αίσιο τέλος μετά την πληρωμή λύτρων, άρα το κίνητρο είναι ξεκάθαρα τα χρήματα», σημείωσε ο Bentelle.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν προγράμματα Ασφάλειας Απαγωγής και Λύτρων καθώς και υπηρεσίες προειδοποίησης και ενημερωτικά βίντεο. Διαθέτουν επίσης μία παγκόσμια εφαρμογή που διαθέτει όλες τις υπηρεσίες για τον περιορισμό των κινδύνων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − fourteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Allianz: Η αύξηση των απαγωγών στην Αφρική αναγκάζει τις εταιρείες να ασφαλιστούν! https://www.insurancedaily.gr/allianz-%ce%b7-%ce%b1%cf%8d%ce%be%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bd/