Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Allianz & Softbank επενδύουν στη Lemonade


Νέο κύκλο χρηματοδότησης 300 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η ασφαλιστική lemonade με βασικούς επενδυτές την Allianz, την Softbank, την General Catalyst, την GV (Google Ventures), την OurCrowd και την Thrive Capital.

Η lemonade θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξή της σε Ευρώπη και ΗΠΑ το 2019 αλλά και στην προιοντική της επέκταση. Η Lemonade ιδρύθηκε από τους Daniel Schreiber και Shai Wininger και έχει άδεια ασφαλιστικής εταιρείας στους γενικούς κλαδους.

Το μοντέλο της βασίζεται στην συνεργατική οικονομία και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2016. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 25 πολιτείες και το μεγάλο εγχείρημά της είναι η γεωγραφική της επέκταση στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η εταιρεία “συλλέγει 100 φορές περισσότερα data από μία παραδοσιακή ασφαλιστική εταιρεία” και έτσι μπορεί να βελτιώνει συνεχώς τη διαδικασία της τιμολόγησης και του undewriting. “Είδαμε τη Lemonade να αλλάζει την ασφάλιση. Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να βάλει στο χαρτοφυλάκιο της μισό εκατομμύριο σπίτια.

Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν σοκαριστικός”, αναφέρει ο Shu Nyatta, senior investment professional στην SoftBank Group και πλέον μέλος του ΔΣ της Lemonade. “Και είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Η αξία που παράγει η Lemonade και το μοντέλο λειτουργίας της την καθιστούν μία από τις πιο ανταγωνιστικές και διαφοροποιημένες μπράντες”.

Πηγή: insurancejournal.com


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Allianz & Softbank επενδύουν στη Lemonade! https://www.insurancedaily.gr/allianz-softbank-ependyoun-sti-lemonade/