Ασφάλιση για Φυσικές Καταστροφές

Ανασφάλιστες για πλημμύρα οι κατοικίες στο Τέξας – Βιβλική καταστροφή

qz.com

Τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται στις περιοχές από τις οποίες περνάει ο τυφώνας Harvey δεν είναι ασφαλισμένα για πλημμύρα. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του το cnn money, επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ζημιές από την επέλαση του τυφώνα, που έχει αφήσει πίσω του το χάος.

nypost.com

Κεντρικές λεωφόροι έχουν εξαφανιστεί, περιουσίες, κατοικίες και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ολική καταστροφή στο Τέξας.

nypost.com

Το τυπικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας καλύπτει σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο ζημιές από ανέμους αλλά ωστόσο δεν περιλαμβάνει στις καλύψεις και τις ζημιές από την εισροή υδάτων από βροχοπτώσεις ή την υπερχείλιση ποταμών.

nypost.com

Ο τυφώνας Harvey θεωρείται ως η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει εκδηλωθεί στο Τέξας τα τελευταία 55 χρόνια και υπολογίζεται ότι σε μία εβδομάδα στην περιοχή θα πέσει βροχή ενός έτους. Περίπου 300.000 άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτροδότηση ενώ στα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα υπάρχουν πληροφορίες για δέκα νεκρούς και δεκάδες εγκλωβισμένους.

Τα video  από τα ξένα media αποτυπώνουν εικόνες βιβλικής καταστροφής:

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλισης μόνο το 15% των στο Χιούστον έχουν ασφάλιση για πλημμύρα και το 20% των κατοικιών στην κομητεία Nueces, όπου βρίσκεται η παραθαλάσσια πόλη Corpus Christie.

Τα ποσοστά κάλυψης είναι υψηλότερα στις ζώνες πλημμύρας , αλλά πολλά σπίτια εξακολουθούν να είναι ανασφάλιστα. “Συνήθως μόνο οι ιδιοκτήτες που υποχρεούνται, λόγω τραπεζικού δανεισμού, έχουν ασφάλιση πλημμύρας. Οι υπόλοιποι δεν επιλέγουν αυτή την κάλυψη”, αναφέρει ο Michael Barry, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Πληροφοριών Ασφαλίσεων, μιας ομάδας εκπαίδευσης καταναλωτών που χρηματοδοτείται από τον ασφαλιστικό κλάδο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ανασφάλιστες για πλημμύρα οι κατοικίες στο Τέξας - Βιβλική καταστροφή! https://www.insurancedaily.gr/anasfalistes-gia-plimmyra-katikies-sto-texas-vivliki-katastrofi/