Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ανασφάλιστη η μαστίχα της Χίου: Χάθηκαν 10 τόνοι από την ετήσια παραγωγή


της Βίκυς Γερασίμου

Τις πληγές της μετράει η Χίος έχοντας υποστεί σε τρεις περιοχές που καλλιεργείται η μαστίχα – Βέσσα, Λιθί και Ελάττα- μεγάλη καταστροφή από τη φωτιά που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες στο νησί.

Γ. Τούμπος, πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Γ. Τούμπος, πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Όπως αναφέρει ο κ. Γ. Τούμπας, πρόεδρος των μαστιχοπαραγωγών υπολογίζεται ότι έχει καταστραφεί περίπου το 7%  ή 10,5 τόνοι από την ετήσια παραγωγή της μαστίχας  που φτάνει τους 150 τόνους. Ωστόσο, η ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί έρχεται να προστεθεί στις απώλειες που είχαν από τη ζημιά του 2012.

Η ασφάλιση που υπάρχει αφορά μόνο τον ΕΛΓΑ, καθώς όπως επισήμανε ο πρόεδρος των μαστιχοπαραγωγών οι οικονομικές δυνατότητες των καλλιεργητών δεν καθιστούν δυνατή την κάλυψή τους μέσα από προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης.

Τώρα το ζήτημα που προκύπτει είναι σαφώς «η γραφειοκρατία που αναμένεται για τις αποζημιώσεις καθώς και να υπάρξει από την πλευρά της πολιτείας πρόνοια και όχι απλά υποσχέσεις όπως το 2012».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ανασφάλιστη η μαστίχα της Χίου: Χάθηκαν 10 τόνοι από την ετήσια παραγωγή! https://www.insurancedaily.gr/anasfalisti-h-mastixa-ths-xiou-xathikan-10-tonoi-apo-thn-ethsia-paragogi/