Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Από την τσέπη των Ελλήνων το 34% της κατά κεφαλήν δαπάνης υγείας


Τα μεγάλα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας καλύπτουν οι οικογενειακοί προυπολογισμοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Health at a glance: Europe 2018” για την Ελλάδα οι Έλληνες δίνουν το 34% των δαπανών υγείας από την τσέπη τους όταν η κατα κεφαλήν δαπάνη υγείας ανέρχεται σε 1678 ευρώ ετησίως.

της Βίκυς Γερασίμου

Εν συνεχεία το 31% της δαπάνης προέρχεται από κρατικές υπηρεσίες, το 30% μέσω της κοινωνικής ασφάλισης και μόλις το 4% από ασφαλιστήρια προγράμματα υγείας.

Στον αντίποδα ο Γερμανός πληρώνει από την τσέπη του μόλις το 12% της συνολικής κατά κεφαλήν δαπάνης, ο Γάλλος το 10% και ο Ευρωπαίος το 18%.

Τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και της Eurostat δείχνουν επίσης ότι είναι τεράστιο το χάσμα στην κατακεφαλήν δαπάνη των Ελλήνων και των Ευρωπαίων καθώς το ποσό που δαπανάται για την υγεία του Έλληνα είναι μόλις το 40,3% των χρημάτων που δίνονται για τον Γερμανό, το 46,9% του ποσού που δίνεται για τον Γάλλο, το 55% των χρημάτων για τον Βρετανό και το 60,5% της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης στην Ευρώπη. Με την κατά κεφαλήν δαπάνη για τον Έλληνα στην υγεία ανέρχεται στα 1678 ευρώ, λίγο πιο πάνω δηλαδή από την Σλοβακία, την Εσθονία, την Ουγγαρία και τη Λιθουανία.

 

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Από την τσέπη των Ελλήνων το 34% της κατά κεφαλήν δαπάνης υγείας! https://www.insurancedaily.gr/apo-tin-tsepi-ton-ellinon-34-tis-kata-kefalin-dapanis-ygias/