Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι αποζημιώσεις για τις ζημιές στη Δυτική Αττική

πλημμύρες

Η ΕΑΕΕ ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις-πλημμύρα) που επικράτησαν στην Δυτική Αττική και ιδιαιτέρως στην περιοχή της Μάνδρας στις 15 Νοεμβρίου 2017.

Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή της πρώτης εκτίμησης των ζημιών (σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων, που είχαν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη, εξ’ αιτίας του συγκεκριμένου φαινομένου.

Ειδικότερα, η έρευνα περιέλαβε τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ασφαλισμένων ζημιών (σε επίπεδο περιοχής) καθώς και την κατηγοριοποίησή τους σε κατοικίες, εμπορικούς κινδύνους και βιομηχανικούς κινδύνους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 27 ασφαλιστικές επιχειρήσεων – μέλη οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν το 99% της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλίσεων περιουσίας. Η πρώτη εκτίμηση των ανωτέρω επιχειρήσεων για αποζημίωση του συγκεκριμένου περιστατικού επί ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων ανέρχεται συνολικά σε 12,3 εκατ. €.

Α. Ασφαλίσεις Περιουσίας

Α.1. Συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων

Εξ΄ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις 177 ζημιές επί των ασφαλίσεων περιουσίας με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 11,6 εκατ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 65.833€. Οι ζημιές αυτές, αναλόγως του είδους του καλυπτομένου κινδύνου, αναλύονται ως εξής:

ΕΑΕΕ

Α.2. Ανάλυση ανά περιοχή

Η μεγαλύτερη γεωγραφική συγκέντρωση των ζημιών περιουσίας καταγράφεται στην περιοχή της Μάνδρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα. Η κατάτμηση των ζημιών ανά περιοχή έχει ως εξής:

  • Μάνδρα (62,1% του πλήθους ζημιών – 88,2% της πρόβλεψης αποζημίωσης)

ΕΑΕΕ

  • Νέα Πέραμος (17,5% του πλήθους ζημιών – 4,7% της πρόβλεψης αποζημίωσης)

ΕΑΕΕ

  • Ελευσίνα (8,5% του πλήθους ζημιών – 1,4% της πρόβλεψης αποζημίωσης)

ΕΑΕΕ

  • Μέγαρα (7,9% του πλήθους ζημιών – 2,5% της πρόβλεψης αποζημίωσης)

ΕΑΕΕ

  • Μαγούλα (4% του πλήθους ζημιών – 3,1% της πρόβλεψης αποζημίωσης)

ΕΑΕΕ

Β. Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων

Ως προς τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις της έρευνας 149 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 651 χιλιάδων €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 4.370€.

Οι δηλωθείσες ζημιές των αυτοκινήτων κατανέμονται ανά περιοχή ως ακολούθως:

ΕΑΕΕ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 10 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι αποζημιώσεις για τις ζημιές στη Δυτική Αττική! https://www.insurancedaily.gr/apozimiosis-gia-tis-zimies-sti-dytiki-attiki/