Ασφάλιση Πιστώσεων Ειδήσεις & Νέα

Ασφαλίσεις πιστώσεων: Γιατί μέσα πάμε καλά κι έξω μετ´ εμποδίων

Nigel Tadyanehondo on Unsplash

Αύξηση 8 έως 10% κατέγραψαν το 2019 έναντι του 2018 τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στις ασφαλίσεις πιστώσεων. Πρόκειται για εξέλιξη η οποία υποδηλώνει την θετική πορεία που ακολουθεί η εγχώρια οικονομία, όπως και την αισιοδοξία που επικρατεί στην επιχειρηματική κοινότητα για τα μακροοικονομικά στοιχεία της Ελλάδος.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, στα αξιοσημείωτα της περσινής χρήσης καταγράφεται και το γεγονός ότι οι ζημιές, τόσο σε μέση αξία, όσο και σε συχνότητα, ήταν μειωμένες σε σχέση με το 2018. Αντίθετα, ωστόσο, ο κλάδος υποδέχθηκε περισσότερες ζημιές από το εξωτερικό με αποτέλεσμα σε συνολικό επίπεδο οι καταβληθείσες αποζημιώσεις να κινηθούν οριακά ανοδικά σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Στα στοιχεία που χαρακτήρισαν το 2019 ήταν και η αύξηση των ορίων στις καλύψεις που παρείχαν οι ασφαλιστικές προς τους πελάτες τους. Οι εταιρείες του κλάδου είχαν ήδη αρχίσει από το 2018 να βελτιώνουν τα όρια στις καλύψεις τους διαπιστώνοντας ότι τα μακροοικονομικά δεδομένα της Ελλάδος παρουσίαζαν σταθερή βελτίωση. Οι προβλέψεις που κάνουν για το 2020, υψηλόβαθμα στελέχη της ιδιωτικής ασφάλισης, αναφέρουν και νέα αύξηση στα όρια των παροχών προς τους ασφαλισμένους, εκτιμώντας πως στο βαθμό που δεν θα υπάρξουν ανατροπές σε πολιτικό οικονομικό επίπεδο, το κλίμα στην εγχώρια οικονομία θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Όπως ωστόσο σημειώνουν, οι Έλληνες επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις χορηγούμενές πιστώσεις προς το εξωτερικό, δεδομένου ότι θέματα όπως το Brexit, οι δασμοί Τραμ, η κρίση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις τράπεζες στην Ιταλία και, τελευταία, οι πιέσεις που δέχεται η παγκόσμια οικονομία λόγω του κοροναιού, έχουν αυξήσει το ρίσκο στις συναλλαγές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =

To Top