Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Ασφαλιστές Ρεθύμνου: Έχουμε ανάγκη ένα Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο


nosokomeio-rethymnou2Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στο νησί της Κρήτης με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου», σας παρουσιάζουμε την εικόνα που σχηματίσαμε για την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Ρεθύμνου έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τους Ασφαλιστές της περιοχής.

Κλάδος Ζωής & Υγείας 

Σε αυτό τον κλάδο leaders της αγοράς είναι τα agency των ασφαλιστικών εταιρειών.

Όπως και στους υπόλοιπους νομούς τους νησιού που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο τεύχος, έτσι και στο Ρέθυμνο το χαρτοφυλάκιο των πρακτόρων και των ελεύθερων ασφαλιστικών συμβούλων υπολογίζεται περίπου στο 80% κλάδος αυτοκινήτου και 20% λοιποί κλάδοι και κλάδος ζωής και υγείας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα γραφεία στο Νομό, όπως της Interamerican της ΑΤΕ και της Ευρωπαϊκής Πίστης, να έχουν το συγκριτικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά υπηρεσίες ζωής και υγείας. Το αρνητικό με το Ρέθυμνο βέβαια είναι ότι το μοναδικό ιδιωτικό νοσηλευτήριο που υπήρχε στο Νομό έκλεισε το 2011 αφήνοντας την περιοχή ουσιαστικά χωρίς νοσοκομείο. Και γιατί το λέμε αυτό από την ώρα που υπάρχει κρατικό νοσοκομείο; Μα γιατί ομόφωνα οι Ασφαλιστές δήλωσαν ότι εκτός από την παιδιατρική κλινική όλες οι άλλες παροχές του νοσοκομείου υπολειτουργούν με τους υπαλλήλους και τους γιατρούς που έχουν απομείνει να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στα περιστατικά που προκύπτουν.

Απορίας άξιον αν σκεφτεί κανείς ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας αποτελείται από δύο Κρητικούς γιατρούς (κκ. Ξάνθος και Πολάκης) με τον Υπουργό κ. Ξάνθο να έχει διατελέσει στο παρελθόν γιατρός του εν λόγω νοσοκομείου με πλούσια απεργιακή δράση για τα δικαιώματα των συναδέλφων του που τώρα απ’ ότι φαίνεται αγνοεί.

Έτσι ο κλήρος πέφτει στα γειτονικά ιδιωτικά και κρατικά νοσοκομεία σε Ηράκλειο Κρήτης και Χανιά καθώς και στα διαγνωστικά κέντρα του Νομού για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ασφαλιστών στο Ρέθυμνο κ. Κωνσταντίνο Ροδινό μας δήλωσε για το εν λόγω θέμα:

«… αυτό που λείπει πραγματικά από το Νομό μας είναι ένα ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα που να μπορεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους. Ο πολίτης πρέπει να έχει την επιλογή σε περίπτωση προβλήματος στην υγεία του να επισκεφτεί ένα νοσοκομείο στο οποίο θα του συμπεριφερθούν με αξιοπρέπεια. Εύχομαι στο άμεσο μέλλον να υπάρξει μια λύση έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να μην αναγκάζονται να αλλάζουν νομό κάθε φορά που κάτι έκτακτο συμβαίνει στην καθημερινότητά τους. Η απόσταση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε τόσο λεπτά θέματα και δεν θα θέλαμε να είμαστε θεατές τέτοιων περιστατικών στον τόπο μας».

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον για συνταξιοδοτικά, αποταμιευτικά προγράμματα δεν συναντήσαμε στο νομό Ρεθύμνου. Οι ασφαλιστές μάς διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει περιορισμένη κίνηση και πως ο κόσμος δείχνει να ενδιαφέρεται αλλά δυσκολεύεται να τα υποστηρίξει οικονομικά. Ο καθένας, λένε, βάζει τις ανάγκες του σε προτεραιότητα και αναλόγως πράττει. Έτσι μπορεί να είναι διατεθειμένος να ακούσει τι έχει να του προτείνει ο Ασφαλιστής, αλλά στο τέλος της ημέρας να μην αποφασίζει να ασφαλιστεί.

Συνοψίζοντας, από το ρεπορτάζ που κάναμε στην ασφαλιστική αγορά στο νομό Ρεθύμνου, καταλήξαμε ότι η ασφαλιστική του αγορά είναι περιορισμένη σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς στο νησί. Ο κλάδος του αυτοκινήτου είναι μοιρασμένος μεταξύ των πρακτόρων – που όμως δυσκολεύονται να επιβιώσουν με αποτέλεσμα τη δημιουργία συνεργειών – ενώ στο agency υπήρξαν πρόσφατες αλλαγές στις εταιρείες, με τις NN και Interamerican να ανοίγουν καινούργια γραφεία (H Interamerican άνοιξε το δεύτερο γραφείο της στο νομό ενώ η ΝΝ προχώρησε σε μετεγκατάσταση).

Ο κλάδος υγείας όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όμως η έλλειψη υποδομών δυσκολεύει το έργο των ασφαλιστών. Τέλος, από πλευράς συνδικαλισμού ο σύνδεσμος φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια καθώς ο πρόεδρος του Συλλόγου μοιράζεται το ίδιο όραμα με αυτό των προέδρων στους άλλους δύο συλλόγους σε Ηράκλειο και Χανιά για τη μελλοντική δημιουργία ενός Παγκρήτιου Συλλόγου αρκετά δυνατού για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ασφαλιστών στο νησί.

Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές που συμμετείχαν στο ρεπορτάζ για την Ασφαλιστική Αγορά του νομού Ρεθύμνου:

Γρηγόρης Τσόγκας, Διευθυντής Γραφείου ΑΤΕ Ασφαλιστική, Γιάννης Πατεράκης, Διευθυντής Γραφείου Interamerican, Σοφία Μαυρογιαννάκη, Υπεύθυνη γραφείου Ιντερσαλόνικα, Κώστας Ροδινός, Πρόεδρος Ασφαλιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Σταύρος Τσιχλής, Ασφαλιστικός Σύμβουλος Interamerican, Κωνσταντίνος Σαριδάκης, Ασφάλειες Σαριδάκη, Γιώργος Ρουσάκης, Ασφάλειες Ρουσάκη.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφαλιστές Ρεθύμνου: Έχουμε ανάγκη ένα Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο! https://www.insurancedaily.gr/asfalistes-rethymnoy-exoyme-anagki-1-idiotiko-nosileythrio/