Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Capital controls: Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο όριο ανάληψης μετρητών


ATM

Θα κλείσουμε χρόνο με τα Capital controls και μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως στο τούνελ αφού από Σεπτέμβριο αναμένεται η νέα χαλάρωση των capital controls σύμφωνα με την κυβέρνηση, με αλλαγές τόσο στο όριο ανάληψης, όσο και στο χρονικό περιθώριο.

Οι τράπεζες προτείνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος να μπορεί ο πολίτης να σηκώνει σωρευτικά το ποσό των 420 ευρώ που είναι το εβδομαδιαίο όριο είτε για δύο εβδομάδες, είτε και για ολόκληρο το μήνα.

Η ΤτΕ από την πλευρά της εξετάζει τα εξής ενδεχόμενα:

  • Το πρώτο σενάριο για αλλαγή στο εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων είναι να παραμείνει στα 420 ευρώ την εβδομάδα, ωστόσο οι καταθέτες δεν θα χάνουν το δικαίωμα ανάληψης στην μία εβδομάδα, αφού θα έχουν τη δυνατότητα για δύο εβδομάδες να κάνουν ανάληψη ως και 840 ευρώ.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό της σωρευτικής ανάληψης για έναν μήνα (τέσσερις εβδομάδες), δηλαδή για 1.680 ευρώ.
  • Ένα τρίτο σενάριο που εξετάζεται είναι η αύξηση του ορίου στα 500 ευρώ την εβδομάδα με ταυτόχρονη αύξηση και του χρονικού περιθωρίου σωρευτικής ανάληψης στις δύο εβδομάδες, δηλαδή 1.000 ευρώ ανά πάσα στιγμή μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + twenty =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Capital controls: Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο όριο ανάληψης μετρητών! https://www.insurancedaily.gr/capital-controls-ta-senaria-gia-to-orio-analipsis-metriton/