Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση ομηρίας υποψηφίων οδηγών

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Ηχηρό μήνυμα για απόδοση ευθυνών ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο εκπαιδευτών οδήγησης, να γίνουν εξετάσεις, και να επικρατήσει ομαλότητα προς όφελος των επαγγελματιών και της αγοράς, αποστέλλει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο  Αθηνών στην κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών την οποία είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Αθανάσιος Βούρδας.

Στην σύσκεψη ήταν και εκπρόσωποι Σχολών Οδηγών ενώ παραστάθηκαν η ΓΣΕΒΕΕ μέσω του Προέδρου της κ. Γ. Καββαθά, καθώς και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών με την Γενική της Διευθύντρια κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη η οποία και εξήγησε την θέση των εταιρειών και τις επισημάνσεις της αγοράς επί του θέματος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης δεν υπήρξε σύγκλιση στην κατεύθυνση λύσης.

Δεν αντιμετωπίστηκε πάραυτα, από τους αρμόδιους το επείγον της «ομηρίας» χιλιάδων πολιτών που δε μπορούν να δώσουν εξετάσεις ούτε ο εγκλωβισμός του κλάδου των εκπαιδευτών, ούτε οι επισημάνσεις της ασφαλιστικής αγοράς για να ανταποκριθεί στη νέα νομοθεσία. Οι συνθήκες -μη λύσης- που διέκριναν την σύσκεψη οδήγησαν τον πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. να αποχωρήσουν.

Διεκδικώντας ταχύτατη αποκατάσταση της αρρυθμίας, και επισημαίνοντας ότι όλοι –και η ασφαλιστική αγορά- κάνουν βήμα σημειωτόν, ο κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου τονίζει ότι οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες ανήκουν σε όσους νομοθετούν.

Η αναζήτηση την ώρα του αδιεξόδου τυχόν άλλων υπεύθυνων για τα όσα έχουν συμβεί, συνιστά υπεκφυγή.

Ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας πρέπει να γίνει με τρόπο που ούτε θα προκαλεί ανάσχεση στην λειτουργία της αγοράς, ούτε θα βάζει στην αναμονή χιλιάδες πολίτες που θέλουν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης ούτε θα εξοντώνει τον κλάδο των εκπαιδευτών τοποθετώντας τον σε αδράνεια.

Το Ε.Ε.Α. ζητά άμεση λύση, πραγματικό διάλογο, συναίνεση και κυρίως ο κάθε αρμόδιος να αναλάβει ενεργό ρόλο στην αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ι. Χατζηθεοδοσίου: Να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση ομηρίας υποψηφίων οδηγών! https://www.insurancedaily.gr/chatzitheodosiou-na-apodothoun-efthynes-gia-tin-katastasi-omirias-ypopsifion-odigon-ke-tin-exontosi-tou-kladou-ton-ekpedefton/