Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Citigroup & Goldman Sachs
Εκτεταμένες Απολύσεις – Τέρμα τα Μπόνους!


H Citigroup ανακοίνωσε περικοπές μαμούθ 50.000 θέσεων εργασίας -το 14% περίπου του Προσωπικού της. Στόχος είναι η Μείωση των Δαπανών κατά 20%, έτσι ώστε να μην υπερβαίνουν τα 50 δις. Δολάρια ετησίως. Η μετοχή της Citigroup φέτος έχασε περίπου το 70% της αξίας της.

Εν τω μεταξύ Εκπρόσωπος της Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Λόυντ Μπλανκφάιν και άλλα έξι Τοπ Στελέχη (Αντιπρόεδροι, Πρόεδροι ΔΣ, Οικονομικοί Διευθυντές) δεν πρόκειται φέτος, όπως γινόταν κάθε χρόνο μέχρι σήμερα, να λάβουν ετήσια μπόνους για το 2008. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η απόφαση πάρθηκε από τα ίδια τα Στελέχη, επειδή θεώρησαν ότι «αυτό ήταν το σωστό». Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2007 ο Μπλάνκφάιν είχε λάβει μπόνους ύψους 54 εκ. δολαρίων ενώ ο μισθός του έφτανε τα 600.000 δολάρια ετησίως.

H Goldman και η Morgan Stanley πάντως είναι οι μόνες μεγάλες Αμερικανικές Τράπεζες Επενδύσεων που έχουν επιβιώσει μετά από την καταιγίδα Πωλήσεων, Εξαγορών και Χρεωκοπίας που χτύπησε ονόματα κολοσσούς όπως η Lehman και η Merrill Lynch. (Εν μέρει αυτό οφείλεται στο ότι άμεσα φρόντισαν να μετατραπούν από Επενδυτικά σε Αποταμιευτικά Ιδρύματα και έτσι να λάβουν τμήμα της Κρατικής Επιχορήγησης).

H Goldman αναμένεται και αυτή να προχωρήσει σε περικοπές 3200 θέσεων, ήτοι το 10% περίπου του προσωπικού της παγκοσμίως.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Citigroup & Goldman Sachs
Εκτεταμένες Απολύσεις - Τέρμα τα Μπόνους! ! https://www.insurancedaily.gr/citigroup-goldman-sachs%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc/