Insurtech

Claims Studio: Ένα εργαλείο που γράφει την αναφορά ατυχήματος σε λίγα λεπτά


Η Cambridge Mobile Telematics (CMT) ανακοίνωσε την κυκλοφορία του συστήματος Claims Studio, ενός συστήματος αναφοράς ατυχημάτων που θα επιταχύνει το χρόνο επεξεργασίας των αξιώσεων. Το Claims Studio χρησιμοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία τηλεματικής της CMT, η οποία παρακολουθεί τις συνήθειες οδήγησης, για να γράφει αυτόματα αναφορές ατυχημάτων όταν εντοπίζει μια σύγκρουση. “Αυτό που συμβαίνει όταν είστε διαχειριστής απαιτήσεων είναι ότι ξοδεύετε πολύ χρόνο για να κάνετε συνέντευξη σε ανθρώπους και να μάθετε τι συνέβη”, δήλωσε ο Ryan McMahon, αντιπρόεδρος της CMT για θέματα ασφάλισης. “Πόσο γρήγορα πήγαινε; Ποια ώρα έγινε το συμβάν; κ.ο.κ.. Αυτό το εργαλείο επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. “

Η CMT είπε ότι παρέχοντας βασικές λεπτομέρειες όπως η ταχύτητα, η σοβαρότητα και ο αντίκτυπος του οχήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ασφαλιστές μπορούν να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στη συλλογή πληροφοριών από τους οδηγούς και τους τρίτους, καθώς και περισσότερο χρόνο επιβεβαίωσης των γεγονότων και ακριβή εκτίμηση της απώλειας.

Το Claims Studio μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ειδοποίησης στους διακομιστές της CMT αν ανιχνεύσει μια συντριβή. Όταν ανιχνεύσει συντριβή εκτός από τις αρχές ενημερώνονται και οι ασφαλιστικές. Αρκετές εταιρείες ανάμεα τους η Liberty Mutual, η Nationwide και η State Farm, χρησιμοποιούν το προϊόν DriveWell της CMT για να προσφέρουν εκπτώσεις ή ανταμοιβές στους οδηγούς που έχουν υψηλή βαθμολογία με βάση την οδήγησή τους, αποφεύγοντας υπερβολικές ταχύτητες, απότοτμο φρενάρισμα και απότομες στροφές. Ο McMahon δήλωσε ότι το Studio Claims χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέχθηκαν από το DriveWell για την ανίχνευση συγκρούσεων. Οι πελάτες που έχουν εγκαταστήσει το DriveWell στα smartphone τους μπορούν να προστεθούν στο Studio Claims κατεβάζοντας την εφαρμογή.

Ο McMahon δήλωσε ότι ένας ασφαλιστικός φορέας, η Discovery Insurance στη Νότια Αφρική, προσφέρει ήδη στους πελάτες της το Claims Studio. Μερικοί από τους πελάτες της στις Η.Π.Α. έχουν επίσης δοκιμάσει το προϊόν. Επίσης η CMT έχει σκοπίμως συντρίψει αυτοκίνητα, υπό ελεγχόμενες συνθήκες, για να ελέγξει τη λειτουργικότητα.

Το Claims Studio χρησιμοποιεί τέσσερις αισθητήρες – ένα επιταχυνσιόμετρο, ένα παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης, ένα γυροσκόπιο και ένα βαρόμετρο – για να ανιχνεύσει πότε συμβαίνει ένα κτύπημα και να ανακατασκευάσει το περιστατικό σύγκρουσης. Τα δεδομένα αποστέλλονται στους διακομιστές CMT, οι οποίοι επικυρώνουν τα αρχικά δεδομένα και αξιολογούν τη σοβαρότητα του ατυχήματος από τα δεδομένα.

Το σύστημα παράγει αναφορές διεκδικήσεων που περιλαμβάνουν περιγραφή της σύγκρουσης, της διάρκειας, της θέσης και του αριθμού των επιπτώσεων, της επιτάχυνσης, των περιστροφικών ελιγμών, των καιρικών συνθηκών και της ημέρας.

Οι διαχειριστές απαιτήσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να δημιουργήσουν μια πρώτη ειδοποίηση απώλειας και να ξεκινήσουν την έρευνα. Τα δεδομένα ταυτόχρονα δείχνουν πώς συνέβη το ατύχημα και ποιος είναι υπεύθυνος.

Η CMT, που εδρεύει στο Cambridge της Μασαχουσέτης, εισήγαγε την τηλεματιήκ στην αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων το 2012. Η τεχνολογία τηλεματικής χρησιμοποιείται σήμερα σε περισσότερα από 50 ενεργά προγράμματα ασφαλιστικών σε 25 χώρες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Claims Studio: Ένα εργαλείο που γράφει την αναφορά ατυχήματος σε λίγα λεπτά! https://www.insurancedaily.gr/claims-studio-ena-ergaleio-poy-grafei-tin-anafora/