Ασφαλιστικές Ειδήσεις

CNP Ζωής: Δεν υφίσταται καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Εταιρείας

CNP ΖΩΗΣ

Σε ανακοίνωσή της η CNP Ζωής αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος που έχει δημοσιευτεί και στο ID και επισημαίνει ότι δεν υφίσταται καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Εταιρείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Σχετικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 12.12.2016, με θέμα την έγκριση απόκτησης έμμεσης ειδικής συμμετοχής της «Bank of Cyprus Holdings plc» στην ασφαλιστική εταιρεία με την επωνυμία «CNP Ζωής Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία», θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η έγκριση αυτή αφορά εσωτερική διαδικασία της Τράπεζας Κύπρου για δημιουργία  ιθύνουσας εταιρείας στην Ιρλανδία με την επωνυμία «Bank of Cyprus Holdings Plc» και ένταξη των μετοχών αυτής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος στη συνεδρίασή της στις 12.12.2016 και συγκεκριμένα στην παράγραφο δ) αναφέρονται τα εξής: «Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Ευστάθιου Ποταμίτη, γνωστοποίησε στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο υλοποίησης σχεδίου αναδιάρθρωσης, την απόκτηση του συνόλου μετοχών της από την νεοσυσταθείσα ανώνυμη εταιρεία συμμετοχών «Bank of Cyprus Holdings plc” και κατά συνέπεια την απόκτηση, από την τελευταία, έμμεσης ειδικής συμμετοχής στην ασφαλιστική εταιρεία με την επωνυμία «CNP Ζωής Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία», σε ποσοστό 49,9% δεδομένου ότι η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ κατέχει ήδη έμμεση ειδική συμμετοχή με ποσοστό 49,9% στην ασφαλιστική εταιρεία.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο οι απώτεροι τελικοί μέτοχοι δεν μεταβάλλονται καθώς τις μετοχές της «Bank of Cyprus Holdings plc» αποκτούν οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου».

Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν διαφοροποιεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της  «CNP Ζωής Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία» και η Τράπεζα Κύπρου εξακολουθεί να κατέχει το 49,9% της εταιρείας εμμέσως, δηλαδή μέσω της συμμετοχής της στη «CNP Cyprus Insurance Holdings Ltd» η οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «CNP Ζωής Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
CNP Ζωής: Δεν υφίσταται καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Εταιρείας! https://www.insurancedaily.gr/cnp-zois-den-yfistate-kamia-allagi-sto-idioktisiako-kathestos-tis-eterias/