Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δ. Χριστοδουλιάς: Σωστά θωρακισμένη και με νέα τεχνολογικά εργαλεία η Δύναμις Ασφαλιστική


Το 2016, για τη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική, ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις.

του Δημητρίου Α. Χριστοδουλιά, Αντιπροέδρου & Εντεταλμένου Συμβούλου στη Δύναμις Ασφαλιστική

Τις αντιμετωπίσαμε με ανανεωμένα ασφαλιστικά προγράμματα, πλούσια σε καλύψεις με ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, αναβάθμιση της μηχανογραφικής εφαρμογής Dynamis Navins Web, καινούρια ιστοσελίδα με χρήσιμα και καινοτόμα εργαλεία για τους ασφαλισμένους και σύγχρονους τρόπους εξόφλησης ασφαλίστρων.

Αυτές είναι μερικές από τις θετικές παρεμβάσεις που έγιναν μέσα σε μια ιδιαίτερη οικονομικά χρονιά. Η προσεκτική διαχείριση των πόρων μας σε συνδυασμό με την αισιοδοξία που διέπει την εταιρική μας κουλτούρα 39 χρόνια τώρα, μας επιτρέπει να κάνουμε σχέδια για το μέλλον παρότι το 2017 προβλέπεται  να είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους, αποτελώντας συνέχεια των τελευταίων ετών.

Η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, προδιαγράφουν τις επιπτώσεις στην ασφαλιστική αγορά. Όσο αισιόδοξα και αν αντιμετωπίζουμε την κατάσταση, δεν ξεχνάμε ότι το κλίμα παραμένει αβέβαιο σε αρκετούς τομείς  της οικονομίας.

Η διόγκωση των φόρων και το ευρύτερο πλαίσιο της αβεβαιότητας σε συνδυασμό με την μειωμένη απόδοση στη διαχείριση των κεφαλαίων, είναι λογικό να οδηγούν τις εταιρίες σε επαναπροσδιορισμό των πολιτικών τους και της στρατηγικής τους. Εκτιμάμε πως το 2017, και έπειτα από τα γεγονότα που κλόνισαν για ακόμα μια φορά τον κλάδο μας, θα σταματήσει η πολιτική των πτωχευτικά ανταγωνιστικών ασφαλίστρων, επαναφέροντας την ισορροπία που κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξη του. Επιβάλλεται να συνεχίσουμε να κάνουμε προσπάθειες για τη δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης στους Έλληνες τώρα που η ιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Η ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης αποτελεί καταλύτη για την αύξηση του ποσοστού του ασφαλιστικού κλάδου στο ΑΕΠ γεγονός που θα πρέπει να βάλουμε ως στόχο προκειμένου να ανέβουμε απο το 2% στο 8 που κατά μέσο όρο κινούνται οι χώρες της Ε.Ε. Επίσης πρέπει να ολοκληρωθεί το σημαντικό έργο του εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων που ανέλαβε η πολιτεία και που δεν ολοκληρώθηκε μέσα στο 2016.

Η ΔΥΝΑΜΙΣ εστιάζει στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, στη συνέπεια, στην υπευθυνότητα, στη μηχανογραφική και τεχνολογική αναβάθμιση των πληροφοριακών της συστημάτων, στη συμπίεση του κόστους πρόσκτησης εργασιών, στην επένδυση στις γνώσεις των συνεργατών μας μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης που οργανώνει για την επαναπιστοποίηση τους  και στην πρότυπη σχέση με τον πελάτη.

Η πορεία της καθαρής παραγωγής ασφαλίστρων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων, προβλέπεται να κλείσει περίπου στα περυσινά επίπεδα. Το αποτέλεσμα του 2016 θα κλείσει κερδοφόρα, αντίστοιχα με πέρυσι, (κέρδη προ φόρων) ενώ το Loss Ratio της εταιρίας μας κινείται χαμηλότερα του μ.ο. της αγοράς και αυτό οφείλεται στο σωστό underwriting και στις επιλογές των κινδύνων που αναλαμβάνονται.

Το 2017 η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική συμπληρώνει τα σαράντα χρόνια μιας αδιάλειπτης και συνεπούς επιχειρηματικής πορείας και προσδοκά να παραμείνει μια υγιής Ελληνική εταιρία, σωστά θωρακισμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις της αγοράς προάγοντας τον πολιτισμό την ασφάλιση.

 

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 9 =

To Top