Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δ. Μαζαράκης: Ο άνθρωπος των αριθμών και της αναλογιστικής στο τιμόνι της ΕΑΕΕ

Δ. Μαζαράκης

Με το ρόλο της ανάδειξης του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης έχει επιφορτιστεί ο νέος Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Δημήτρης Μαζαράκης, σε μία περίοδο που αφενός κάθε κίνηση είναι καθοριστική για τη μελλοντική εξέλιξη του κλάδου και που αφετέρου οι υπηρεσίες των ασφαλιστικών εταιρειών καθίστανται περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.

Έχοντας ταυτίσει την πορεία του με τον Όμιλο της Metlife στον οποίο θητεύει από το 1998 ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στη MetLife, Δημήτρης Μαζαράκης, έχει αναλάβει τα τελευταία 18 χρόνια διαδοχικά σημαντικές θέσεις ευθύνης. Διετέλεσε Διευθυντής Αναλογιστικού, Διοικητικός & Οικονομικός Διευθυντής, Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, ενώ από τον Ιανουάριο 2015, είναι μέλος του Executive Leadership Team της MetLife Inc.

Όντας άνθρωπος των αριθμών και της αναλογιστικής επιστήμης, πορεύεται και ενεργεί με βάση τη λογική και την προσμέτρηση όλων των παραμέτρων. Θεωρεί πλέον ότι η κοινωνία και η πολιτεία αναγνωρίζουν το ρόλο που διαδραματίζει η ιδιωτική ασφάλιση στην αντιμετώπιση ενός ζημιογόνου γεγονότος. Παρά τα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε η ασφαλιστική παραγωγή το 2016 ο κ. Μαζαράκης συνιστά πολιτική που δεν επαφίεται στον εφησυχασμό λόγω τόσο του δύσκολου περιβάλλοντος των χαμηλών επιτοκίων όσο και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και μείωσης των εισοδημάτων των πολιτών.

Είναι η πρώτη φορά που τίθεται επικεφαλής της ΕΑΕΕ, ωστόσο η ενασχόλησή του με τα κοινά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς μέσω της ΕΑΕΕ ξεκίνησε το 2009 οπότε εκλέχτηκε για πρώτη φορά μέλος Δ.Σ. της Ένωσης.

Το 2011 ανέλαβε την Προεδρία της Επιτροπής Υγείας της ΕΑΕΕ και από το 2013 έως το 2017 διετέλεσε Πρόεδρος της διευρυμένης Επιτροπής Ζωής, Συντάξεων & Υγείας. Το 2016 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΑΕΕ.

Ο Δημήτρης Μαζαράκης είναι Αδειούχος Αναλογιστής και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αναλογιστική Επιστήμη (MSc in Actuarial Science & Statistics) από το City University του Λονδίνου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δ. Μαζαράκης: Ο άνθρωπος των αριθμών και της αναλογιστικής στο τιμόνι της ΕΑΕΕ! https://www.insurancedaily.gr/d-mazarakis-o-anthropos-ton-arithmon-ke-tis-analogistikis-epistimis-sto-timoni-tis-eaee/