Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δ. Τσεκούρας: Η ιδιωτική ασφάλιση είναι αγαθό που σε βγάζει από τα δύσκολα

Δ. Τσεκούρας

Με θετικούς δείκτες έκλεισε το 2016 για την ARAG, η οποία καταγράφει για δύο συνεχόμενα χρόνια αύξηση ασφαλίστρων που ξεπερνά το 20%. Όπως αναφέρει στο ID o κ. Δημήτρης Τσεκούρας, Γενικός Διευθυντής της ARAG Hellas η άμεση παραγωγή αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο, το loss ratio σταθεροποιήθηκε κοντά στο 20% και ο δείκτης του combined ratio σταθεροποιήθηκε στις αρχές της κλίμακας του 80%.

Πώς θα κλείσει σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων το 2016 για την Εταιρεία σας;  

Ακόμα μια χρονιά φτάνει στο τέλος της, αφού σε πολύ λίγο θα είμαστε μέσα στο ολοκαίνουργιο 2017. Μια καινούργια χρονιά λοιπόν πλησιάζει και όλοι ευχόμαστε να είναι μια Καλή Χρονιά με Υγεία και Δημιουργικότητα, με εκπλήρωση σχεδίων και προγραμματισμών και θετική αποτύπωση αποτελεσμάτων. Κυρίως όμως ευχόμαστε να έχει τους λιγότερο δυνατόν κλυδωνισμούς. Κλυδωνισμούς που σαν φερτά υλικά μεταφέρονται στον επιχειρησιακό τομέα από άλλα περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα είναι η πολιτική σκοπιμότητα ή η χρήση των όχι και τόσο ενδεδειγμένων πρακτικών της δημόσιας διαχείρισης. Kάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό για τη χρονιά που έφυγε η μνήμη γεμίζει με εικόνες που άπτονται του στρατηγικού σχεδιασμού της επιχείρησης, των βασικών επιλογών της, των επιμέρους στόχων της, αλλά και της συνεχούς αναθεώρησης αυτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προηγούνται. Όλα αυτά γίνονται μέσα σ ένα αρνητικό περιβάλλον οικονομικής κρίσης με μειωμένα εισοδήματα, με περιορισμένη την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή, με υπερφορολόγηση και βεβαίως χαμηλό δείκτη αισιοδοξίας για το μέλλον, λόγω έλλειψης σταθερότητας και αναπτυξιακής προοπτικής.

Τούτων δοθέντων κατά την ταπεινή μου γνώμη ευτυχής είναι όποιος καταφέρνει ακόμα να βάζει στόχους, να τους μετράει, να τους αναπροσαρμόζει όποτε χρειάζεται, να ακολουθεί τη στρατηγική που έχει επιλέξει ως τη καλύτερη για την επόμενη μέρα.   Όσον αφορά την εταιρία που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, φαίνεται πως είμαστε εντός του στόχου μας για το 2016 και το κυριότερο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας απέναντι στον Όμιλο. Μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια αύξησης πάνω από 20% σε ασφάλιστρα, στόχος για το 2016 ήταν να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας όσο γίνεται χωρίς απώλειες και όπως φαίνεται το πετυχαίνουμε.

Στα επιμέρους τώρα έχουμε αύξηση της άμεσης παραγωγής κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο, μείωση του γενικού δείκτη ακυρώσεων, πάνω από το 60% των κλειστών υποθέσεων να κλείνουν εξωδικαστικά, σταθεροποίηση του loss ratio κοντά στο 20% και ο δείκτης του combined ratio να σταθεροποιείται στις αρχές της κλίμακας του 80%.   Όλα τα παραπάνω δείχνουν καλή πορεία, σωστή διαχείριση και κερδοφορία.

Τι εύχεστε ή πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στην ασφαλιστική αγορά;  

Για την ασφαλιστική αγορά εύχομαι μέσα στο 2017 να ανακόψει οριστικά η πτώση των ασφαλίστρων, όπως άρχισε να φαίνεται ήδη από τα τέλη του 2016 και να αρχίσει μια αδιατάραχτη προς τα πάνω πορεία ανάκτησης πολύτιμου εδάφους, διαπαιδαγωγώντας με εξωστρέφεια και ποιότητα.

Στους συνεργάτες της διαμεσολάβησης εύχομαι πλήρη και ολιστικό ανθρωποκεντρικό επαγγελματισμό. Χωρίς δηλαδή να χάνεται ο ανθρώπινος χαρακτήρας της δουλειάς, που είναι και το πλεονέκτημα απέναντι στα απρόσωπα μέσα.   Τέλος, στους καταναλωτές εύχομαι να συνειδητοποιήσουν κατά κάτι περισσότερο, ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι αγαθό που σε βγάζει από τα δύσκολα. Να ασκηθούν στο ότι δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις και τέλος να μετριαστεί η πίεση για φθηνό ασφάλιστρο και αντιρρόπως να ενισχυθεί η ποιοτική ματιά στα ασφαλιστικά πράγματα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Το email σας δεν θα προβάλλεται δημοσίως. Τα πεδία με αστερίσκο είναι απαιτούμενα *

five × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δ. Τσεκούρας: Η ιδιωτική ασφάλιση είναι αγαθό που σε βγάζει από τα δύσκολα! https://www.insurancedaily.gr/d-tsekouras-i-idiotiki-asfalisi-ine-agatho-pou-se-vgazi-apo-ta-dyskola/