Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δεύτερη αντίστροφη μέτρηση για την Εθνική Ασφαλιστική


Σε αντίστροφη μέτρηση τίθεται και πάλι η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά την απόφαση του μετόχου της να ανοίξει, χθες, το data room για τους δύο από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους της πρώτης διαγωνιστικής διαδικασίας και συγκεκριμένα για τις κινεζικές Fosun και Gongbao.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Ο χρόνος… τρέχει και βάσει των προθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξουν νέες ανατροπές ή δυσάρεστες εκπλήξεις, ο διαγωνισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου.

Επιδίωξη της Εθνικής δεν είναι απλά να κερδίσει το στοίχημα του χρόνου, αλλά και ένα υψηλότερο -του πρώτου διαγωνισμού- τίμημα, καθότι αυτή τη φορά οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να «μετρήσουν» τις προσφορές τους για την Εθνική Ασφαλιστική βασίζοντας τις αξιολογήσεις τους στα οικονομικά μεγέθη του 2017, που είναι σαφώς θετικότερα του 2016.

Η χρήση του 2017 έκλεισε για την Εθνική Ασφαλιστική με ενισχυμένη κερδοφορία κατά 27,9%, στα 73,9 εκατ. ευρώ, με αυξημένη παραγωγή ασφαλίστρων κατά 1,8% στα 587,9 εκατ. ευρώ και με σαφώς βελτιωμένα περιθώρια φερεγγυότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η Exin είχε κερδίσει τον πρώτο διαγωνισμό προτείνοντας ως τίμημα το ποσό των 718 εκατ. ευρώ για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και η Fosun ως δεύτερη είχε υποβάλλει πρόταση για περίπου 650 εκατ. ευρώ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + 14 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δεύτερη αντίστροφη μέτρηση για την Εθνική Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/defteri-antistrofi-metrisi-gia-tin-ethniki-asfalistiki/