Video

Δείτε την smart πόλη που φτιάχνει η Toyota


Το Woven City είναι η έξυπνη πόλη της Toyota που θα φιλοξενήσει 2.000 κατοίκους και ερευνητές. Αποκαλύπτοντας τα σχέδια για την κατασκευή ενός πρωτότυπου «πόλης του μέλλοντος» σε μια περιοχή 175 στρεμμάτων στη βάση του Mount Fuji στην Ιαπωνία, η Toyota ανέφερε ότι στην πόλη θα κινούνται αυτόνομα οχήματα, θα αξιοποιηθεί η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και οι άνθρωποι θα ζουν σε έξυπνα σπίτια .

“Η οικοδόμηση μιας έξυπνης πόλης ακόμη και σε μικρή κλίμακα όπως αυτή, είναι μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιακού λειτουργικού συστήματος για την υποδομή της πόλης”, δήλωσε ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota Motor Corporation. «Με ανθρώπους, κτίρια και οχήματα που συνδέονται και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω δεδομένων και αισθητήρων, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε τη συνδεδεμένη τεχνολογία AI τόσο σε εικονικό όσο και σε φυσικό επίπεδο, μεγιστοποιώντας το δυναμικό της». Αρχικά, 2.000 άτομα – και οι οικογένειές τους, ζευγάρια συνταξιούχων, έμποροι λιανικής πώλησης, επιστήμονες και βιομήχανοι – θα ζήσουν στην Woven City και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί όσο αναπτύσσεται η πρωτοβουλία.

Η Toyota καλεί τους εμπορικούς και ακαδημαϊκούς της συνεργάτες καθώς και τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο να έρθουν και να εργαστούν για τα δικά τους έργα σε ένα “εκκολαπτήριο” νέων τεχνολογιών.

Σχεδιασμός πόλεων

Το σχεδιασμό της Woven City, η Toyota ανέθεσε στην αρχιτεκτονική εταιρεία Bjarke Ingels Group (BIG). Η ομάδα έχει σχεδιάσει πολλά έργα υψηλού προφίλ, όπως το 2 World Trade Center στη Νέα Υόρκη, το Lego House στη Δανία και το Mountain View της Google και το αρχηγείο του Λονδίνου. “Ένα σμήνος διαφορετικών τεχνολογιών αρχίζει να αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε στις πόλεις », δήλωσε ο Bjarke Ingels, ιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής της BIG.

Βιωσιμότητα

Τα κτίρια θα κατασκευάζονται ως επί το πλείστον από ξύλο για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα και θα κατασκευαστούν με παραδοσιακά ιαπωνικά ξύλινα κουφώματα, σε συνδυασμό με μεθόδους ρομποτικής παραγωγής. Οι στέγες θα καλύπτονται από φωτοβολταϊκά πλαίσια και σε όλη την πόλη θα υπάρχει φυσική βλάστηση και υδροπονία.

Το γενικό σχέδιο της πόλης περιλαμβάνει τρεις τύπους περιοχών: για ταχύτερα οχήματα μόνο, δρόμους με χαμηλότερη ταχύτητα και πάρκο μόνο για τους πεζούς. Οι κατοικίες θα είναι εξοπλισμένες με τεχνολογίες όπως ρομποτική εντός του σπιτιού και AI αισθητήρες για να ελέγχουν την υγεία των πολιτών. Για να μετακινηθούν οι κάτοικοι θα χρησιμοποιούν μόνο πλήρως αυτόνομα οχήματα. Η ανάπτυξη του χώρου θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 16 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δείτε την smart πόλη που φτιάχνει η Toyota! https://www.insurancedaily.gr/deite-tin-smart-poli-poy-ftiachnei-i-toyota/