Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Δεν θα τίθενται πλέον σε ακινησία τα ανασφάλιστα οχήματα

cars

Δεν θα μπορούν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους οι οδηγοί που δεν τα έχουν ασφαλίσει. Μετά από γραπτά και προφορικά ερωτήματα που δέχτηκε η ΕΑΔΕ αναφέρει ότι η έκπτωση των τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση αναγκαστικής ακινησίας οχήματος γίνεται λόγω είτε κλοπής είτε υπεξαίρεσης αυτού είτε ανωτέρας βίας.

Η αρχή διευκρινίζει ότι δεν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας για τη θέση οχήματος σε αναγκαστική ακινησία η παρακράτηση των στοιχείων οχήματος από την Τροχαία ανασφάλιστου οχήματος, διότι τα στοιχεία κυκλοφορίας δύναται να επιστρέφονται στον κάτοχο ανά πάσα στιγμή, με την καταβολή του προβλεπόμενου προστίμου.

Ωστόσο, η κατάσχεση των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος από δημόσια αρχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να συνιστά λόγο αναγκαστικής ακινησίας μόνο σε περιπτώσεις που οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν ως υποχρεωτική την παρακράτηση των στοιχείων από την δημόσια αρχή για το διάστημα αυτό.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 12 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δεν θα τίθενται πλέον σε ακινησία τα ανασφάλιστα οχήματα! https://www.insurancedaily.gr/den-tha-tithente-pleon-se-akinisia-ta-anasfalista-ochimata/