Αστική Ευθύνη

Διακανονισμός για 10.000 ασθενείς με ελαττωματικούς γοφούς από την Depuy της J&J


Η Johnson & Johnson, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο, συμφώνησε να διευθετήσει το μεγαλύτερο μέρος των αγωγών που εκκρεμούν εναντίον της από καταναλωτές. Η υπόθεση αφορά σύμφωνα με τους ενάγοντες ελαττωματικά προσθετικά μέλη που τοποθετούνται στους γοφούς των ασθενών και εστιάζεται κατά τους ίδιους στην παραπλάνηση από την πλευρά της εταιρείας για τους κινδύνους από την τοποθέτησή τους.

“Οι διάδικοι έχουν καταλήξει σε συμφωνία που ελπίζουμε ότι θα επιλύσει τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις διαφορές”, δήλωσε ο δικηγόρος Mark Lanier, που εκπροσωπεί 10.000 περιπτώσεις κατά της J & J και της μονάδας DePuy, της εταιρείας παραγωγής των Pinnacle hip.

Ο εν λόγω διακανονισμός σύμφωνα με το Insurancejournal γίνεται δύο εβδομάδες μετά τη συμφωνία της J & J να πληρώσει 120 εκατομμύρια δολάρια για την αποζημίωση ασθενών που υποστηρίζουν ότι παραπλανήθηκαν και σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του Bloomberg News ότι ο κατασκευαστής μπορεί να είναι πρόθυμος να πληρώσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια για να αποκατασταθούν 3.300 περιπτώσεις ισχίου. Ο Mindy Tinsley, εκπρόσωπος της DePuy, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία δεν θα σχολιάσει έναν παγκόσμιο διακανονισμό.

Προγενέστερος Διακανονισμός
Στο προηγούμενο διακανονισμό, η J & J συμφώνησε να καταβάλει κατά μέσο όρο περίπου 125.000 δολάρια ανά υπόθεση για να επιλύσει περίπου το ένα τρίτο των εκκρεμών υποθέσεων Pinnacle-hip, που ανακλήθηκαν το 2010. Η εν λόγω διευθέτηση αφορούσε 20 υποθέσεις δικηγορικών εταιρειών, σύμφωνα με τις καταθέσεις των δικαστηρίων. Οι ασθενείς με ισχαιμικό επεισόδιο έχουν ασκήσει αγωγή κατά της J & J και της DePuy από το 2010, υποστηρίζοντας ότι η διάρκεια ζωής των Pinnacle hip ήταν πολύ μικρότερη ή ότι έχουν εκτεθεί σε τοξικά επίπεδα μετάλλων. Οι καταναλωτές, μαζί με τους γενικούς εισαγγελείς, κατηγόρησαν τις εταιρείες ότι τους παραπλανούν για το πόσο θα διαρκέσουν οι συσκευές. Και οι δύο ομάδες ισχυρίστηκαν ότι οι υπάλληλοι της DePuy κυκλοφόρησαν τις συσκευές με πενταετή επιβίωση άνω του 90%, όταν οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές υγείας διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά ήταν περίπου 5%.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + 12 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διακανονισμός για 10.000 ασθενείς με ελαττωματικούς γοφούς από την Depuy της J&J! https://www.insurancedaily.gr/diakanonismos-gia-10-000-asthenis-elattomatikous-gofous-apo-tin-depuy-tis-jj/