Ασφάλιση Κατοικίας Ειδήσεις & Νέα

Διαβάσαμε τις καλύψεις στην ασφάλεια κατοικίας της Generali και σας τις παρουσιάζουμε!


Ο Έλληνας… πληροφορηθήκαμε πρόσφατα σε ένα tedx talk, έχει δύο βασικές προτεραιότητες. Να έχει ένα δικό του κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του και να είναι πτυχιούχος. Γη & Μάθηση!

Του Νίκου Μωράκη

Και όμως, στην Ελλάδα που η ιδιοκατοίκηση αγγίζει το 73,9% (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ 2016) οι ασφαλισμένες κατοικίες αγγίζουν μόλις το 15% (Στοιχεία ΕΑΕΕ 2017). Ποιοι είναι αυτοί που ασφαλίζουν την κατοικία τους; Κυρίως δανειολήπτες στεγαστικού οι οποίοι αναγκάζονται από την τράπεζα να ασφαλίσουν το σπίτι τους. Από ασφαλιστική συνείδηση δηλαδή στην ασφάλιση κατοικίας καλά πάμε!

Ενώ λοιπόν ο Έλληνας γουστάρει ιδιοκατοίκηση και ζει παράλληλα και στην πιο σεισμογενή χώρα στην Ευρώπη, για κάποιο λόγο επιμένει να μην ασφαλίζει την κατοικία του. Δεν έχει λεφτά; Δεν είναι σωστά ενημερωμένος; Δεν επιμένουν αρκετά οι ασφαλιστές; Νομίζει ότι το κράτος μπορεί ακόμα να τον αποζημιώνει όταν και άμα γίνει η στραβή;

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε γιατί συντηρείται αυτό το κλίμα άρνησης. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι εταιρείες σαν την Generali έχουν εξελίξει την ασφάλιση κατοικίας δημιουργώντας προγράμματα «διαμάντια» που θα ζήλευε και ο καλύτερος underwriter σε ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης. Προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα με ουσιαστικές καλύψεις αναγκών που μπορεί κανείς να συναντήσει σε κάθε οικοδομή και με προσιτό κόστος δεδομένου του περιορισμένου budget της ελληνικής οικογένειας.

Για να καταλάβουμε καλύτερα περί τίνος πρόκειται ζητήσαμε από έναν ασφαλιστή να μας βγάλει μια προσφορά για ένα διαμέρισμα στα νότια προάστια της Αθήνας.  

Το διαμέρισμα είναι 90 τ.μ. σε ισόγειο πολυκατοικίας του 1971 με υλικό μπετόν αρμέ και στέγη ταρατσοσκεπή. Διαθέτει επίσης πόρτα ασφαλείας, συναγερμό ενώ τα κουφώματα είναι αλουμινίου.

Τι ζητήσαμε; Ό,τι θα ζήταγε κάθε λογικός άνθρωπος που θέλει να προστατέψει την περιουσία του και μένει στο ισόγειο. Σεισμό, κλοπή, σωληνώσεις, φωτιά.

Τι μας έδωσε ο Ασφαλιστής; 

Με κεφάλαιο κάλυψης στα 87.000 ευρώ, το συμβόλαιο της Generali καλύπτει ζημιές στο κτίριο από πυρκαγιά, διαρροή, κεραυνό, έκρηξη από κάθε αιτία, διάρρηξη, κακόβουλες και τρομοκρατικές ενέργειες και κλοπή. Καλύπτει ακόμα ζημιές από φυσικά φαινόμενα με απαλλαγή 10% με ελάχιστο ποσό τα 450 ευρώ ενώ αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η κάλυψη σωληνώσεων άνω των 25 ετών (υδραυλικές, αποχετευτικές, κλιματισμού, θέρμανσης και λέβητα) ξανά με μια απαλλαγή 10% με ελάχιστο ποσό τα 750 ευρώ. Μια κάλυψη που όπως ενημερωθήκαμε δεν προσφέρει καμία άλλη εταιρεία στην αγορά και που αν το καλοσκεφτείς έχουν ανάγκη τα περισσότερα διαμερίσματα στην Ελλάδα.

Στο συμβόλαιο διακρίναμε επίσης ότι τα εξωτερικά βοηθητικά κτίσματα που κάποτε τα συμπεριελάμβαναν στις προαιρετικές καλύψεις πλέον θεωρούνται μέρος της οικοδομής άρα και μέρος της βασικής κάλυψης (σημαντικό για όσους έχουν περιβάλλον χώρους όπως μπαλκόνια και κήπους) ενώ καλύπτονται επίσης και ζημιές στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις – συσκευές του σπιτιού μέχρι τα 1.740 ευρώ όπως επίσης και θραύση κρυστάλλων από τυχαίο γεγονός έως το ποσό των 3.000 ευρώ.

Όσον αφορά την κάλυψη από σεισμό, η οποία είναι προαιρετική, η προσφορά σημείωνε ότι για κάθε ζημιά από σεισμό υπάρχει και μια απαλλαγή η οποία είναι ίση με το 2% του συνολικού ασφαλισμένου κεφαλαίου – στην περίπτωσή μας τα 87.000 ευρώ – με ελάχιστο ποσό τα 1.000 ευρώ.

Τέλος διακρίναμε καλύψεις όπως:

  • Άλλες υλικές ζημιές – κατονομασμένων κινδύνων έως το ασφαλισμένο κεφάλαιο
  • Απώλεια ενοικίου ως επακόλουθο υλικής ζημιάς έως τα 4.350 ευρώ
  • Πρόσθετες δαπάνες ως επακόλουθο υλικής ζημιάς έως τα 4.350 ευρώ
  • Έξοδα φύλαξης έως 500 ευρώ
  • Δόση στεγαστικού δανείου έως τα 3.000 ευρώ
  • Έξοδα μελετών αδειών και έκδοσης αδειών έως το ασφαλισμένο κεφάλαιο
  • Προστασία υπασφάλισης που στην ουσία κρατάει το συμβόλαιο ενεργό αν διαπιστωθεί ότι δεν είχε υπολογιστεί σωστά η αξία του σπιτιού (μέχρι 10%)
  • Κάλυψη αστικής ευθύνης από ατύχημα στους χώρους του σπιτιού και από καλυπτόμενο κίνδυνο η οποία ξεκινάει από τα 100.000 ευρώ.

Πόσο κοστίζει η συγκεκριμένη προσφορά; Χωρίς την προαιρετική κάλυψη σεισμού υπολογίστηκε στα 89,90 ευρώ το χρόνο. Ναι, το χρόνο! Δηλαδή κάτι παραπάνω από 7 ευρώ το μήνα ενώ συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης έναντι σεισμού η τιμή ανεβαίνει στα 212,32 ευρώ το χρόνο δηλαδή περίπου 18 ευρώ το μήνα. Αξίζει; Εσείς θα μας πείτε!

Ένα πραγματικά πλήρες πακέτο που υπολογίζει ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες στις κατοικίες των ανθρώπων που όμως όπως πολύ καλά γνωρίζουμε κάνουν τη διαφορά. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα κατοικίας της Generali επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ή ενημερωθείτε εδώ.

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − fourteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διαβάσαμε τις καλύψεις στην ασφάλεια κατοικίας της Generali και σας τις παρουσιάζουμε!! https://www.insurancedaily.gr/diavasame-tis-kalypsis-stin-asfalia-katikias-tis-generali-ke-sas-tis-parousiazoume/