Αστική Ευθύνη

Δολοφονία στο Ιπποκράτειο: Αποζημίωση 5 εκατ. ζητά η οικογένεια της 36χρονης μεσίτριας


Τεράστια αποζημίωση από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ζητά η οικογένεια της 36χρονης μεσίτριας που πέθανε από τα χέρια του αγγειοχειρουργού τον Απρίλιο του 2017. Ειδικότερα η οικογένεια ζητά αποζημίωση ύψους 5 εκατ. ευρώ από το νοσοκομείο με αγωγή που κατέθεσε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λίγους μήνες μετά την καταδίκη του 39χρονου αγγειοχειρούργου σε ισόβια κάθειρξη σύμφωνα με την εφημερίδα Star press.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος τότε ήταν εκπαιδευόμενος στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο.

Τι αναφέρει η αγωγή

Στην αγωγή, ο σύζυγος, τα παιδιά και η μητέρα της άτυχης μεσίτριας μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για πλημμελή φύλαξη των αναισθητικών φαρμάκων, στα οποία είχε πρόσβαση ο γιατρός και τα χρησιμοποίησε με αποτέλεσμα να οδηγήσει την 36χρονη στον θάνατο. Όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο ειδικευόμενος γιατρός μπορούσε να έχει πρόσβαση σε φάρμακα, όπως φαιντανύλη και προποφόλη, αναισθητικά που βρέθηκαν στο σώμα της άτυχης γυναίκας, και να τα χρησιμοποιεί χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας, η εσφαλμένη και αμελής καταγραφή των αναισθητικών φαρμάκων από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου είχε ως αποτέλεσμα τα όργανα του “Ιπποκράτειου” να μην μπορούν να αντιληφθούν εάν μειώθηκε η ποσότητα κάποιου φαρμάκου και ποιος το χρησιμοποίησε. Μεταξύ άλλων στην αγωγή αναφέρεται ότι τα κλειδιά των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου δεν φυλάσσονται επαρκώς και όπως τονίζεται “συνέπεια αυτού ήταν ο ειδικευόμενος γιατρός να έχει πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, στους οποίους κατάφερε να παρασύρει την άτυχη συγγενή μας, όπου με δόλο ενεργώντας επέφερε τον θάνατό της”.

Πηγή: starpress και Lifo


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δολοφονία στο Ιπποκράτειο: Αποζημίωση 5 εκατ. ζητά η οικογένεια της 36χρονης μεσίτριας! https://www.insurancedaily.gr/dolofonia-sto-ippokratio-apozimiosi-5-ekat-zita-ikogenia-tis-36chronis-mesitrias/