ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Ε. Κανάβας: Ο νέος σύμβουλος φέρνει ανάπτυξη

Εθνική Ασφαλιστική

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Κοζάνης – στο πλαίσιο της στήλης «Ασφαλιστικό Οδοιπορικό» – επισκεφτήκαμε τον Ευάγγελο Κανάβα, Unit Manager στην Εθνική Ασφαλιστική στο γραφείο της κ. Ανθής Ξηρού. Η κ. Ξηρού βραβεύτηκε στα Insurance Awards Φίλιππος Μωράκης 2017 ως κορυφαία Διευθύντρια γραφείου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΑΒΑΣ

Πόσους συνεργάτες έχετε στο νομό Κοζάνης; Δραστηριοποιήστε σε ολόκληρο το Νομό ή μόνο στην πόλη της Κοζάνης; Στην Πτολεμαΐδα έχετε συνεργάτες;

Στο γραφείο Κοζανης δραστηριοποιούνται οκτώ ασφαλιστικοί σύμβουλοι εκ των οποίων οι τρεις είναι έμπειροι σύμβουλοι και είναι στο χώρο αρκετά χρόνια και όσον αφορά τους υπόλοιπους είναι σχετικά νέοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι και είναι στην ομάδα μας από ένα χρόνο μέχρι και τρεις μήνες ο πιο νέος.

Είμαστε ένα πολύ ενεργό και δραστήριο γραφείο. Προσπαθούμε καθημερινά να είμαστε προσηλωμένοι στο βασικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των συνανθρώπων μας μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και πιο συγκεκριμένα με την ιδιωτική ασφάλιση. Θα ήταν πολύ εγωιστικό να μείνουμε εντός των συνόρων του νομού. Το πεδίο δράσης μας ξεπερνά όχι τα όριο της πόλης αλλά και τα όρια του νομού πολλές φορές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο χαρτοφυλάκιό μας υπάρχουν αρκετοί πελάτες από τους όμορους νομούς Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας και αρκετοί ακόμα και από Θεσσαλονίκη.

Στην Πτολεμαΐδα αν και δραστηριοποιούμαστε αρκετά χρόνια και με μεγάλη συχνότητα υπάρχουν δηλαδή αρκετοί πελάτες, έχουμε μόνο ένα συνεργάτη ο οποίος είναι και σχετικά καινούργιος και είναι μαζί μας περίπου έξι μήνες. Έχουμε βέβαια την προοπτική και με τις ανάλογες προσπάθειες πιστεύω να γίνουν τρεις στην επόμενη χρονιά.

Υπάρχει ανταγωνισμός από άλλα agency ανταγωνιστικών εταιρειών στο νομό της Κοζάνης;

Στο νομό Κοζάνης το γραφείο μας από όσο γνωρίζω είναι το μοναδικό που ανήκει στο agency μιας Ασφαλιστικής εταιρείας με την έννοια της οργάνωσης, του προγραμματισμού και των κοινών στόχων. Βέβαια ανταγωνισμός υπάρχει και μάλιστα αθέμιτος θα έλεγα και αυτός γίνεται από τις τράπεζες, οι οποίες προωθούν ασφαλιστικά προϊόντα. Υπάρχει και ο ανταγωνισμός από πρακτορεία που είναι έντονος κυρίως όμως σε προϊόντα γενικών κλάδων.

Το χαρτοφυλάκιό σας πώς χωρίζεται; Σε ποιους κλάδους επενδύετε περισσότερο;

Σαν γνήσιο γραφείο ζωής υπερτερούν τα συμβόλαια ζωής κατά πολύ, κατά προσέγγιση θα έλεγα πως είναι 80% ζωής και 20% γενικοί κλάδοι. Και ο λόγος που υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά είναι η φιλοσοφία μας. Θεωρούμε πολύ πιο ελκυστικό να ασχοληθούμε με τον άνθρωπο και πώς θα του προσφέρουμε όλα αυτά που είναι πολύτιμα για τον ίδιο και την οικογένειά του από την ασφάλιση ενός αυτοκινήτου ή ενός σπιτιού. Βέβαια βοηθάει και δεν είναι καθόλου τυχαία και η τεχνογνωσία και η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Τα δύο δημόσια νοσοκομεία του Νομού ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κόσμου; Με την Affidea πώς έχει εξελιχθεί η συνεργασία σας;

Ο νομός Κοζάνης έχει την πολυτέλεια να διαθέτει δύο δημόσια νοσοκομεία, το Μαμάτσειο στην πόλη της Κοζάνης και το Μποδοσάκειο στην πόλη της Πτολεμαϊδας, και παρόλα αυτά και τα δύο από αυτά που γνωρίζω από προσωπική εμπειρία είναι ότι υπολειτουργούν και ο λόγος δεν είναι άλλος από τις ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό.

Με την Affidea η συνεργασία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2017, και έκανε πολύ αισθητή την παρουσία της. Είναι ένας σοβαρός και έμπειρος όμιλος και οι συνεργασίες και οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Από τις πρώτες μέρες άλλαξαν διαδικασίες, όπως αυτές της έγκρισης εξετάσεων. Και κατά γενική ομολογία πελατών και συνεργατών εξελίσσεται πάρα πολύ καλά.

Ενδιαφέρον για ασφάλιση υπάρχει από τους υπαλλήλους στα εργοστάσια της ΔΕΗ; Ως ασφαλιστές έχετε προσπαθήσει να «εισχωρήσετε» σε αυτή την αγορά;

Η ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το νομό Κοζάνης, απασχολεί στα εργοστάσια και στα ορυχεία που διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων και οι οποίοι μέχρι πρότινος είχαν και το δικό τους ασφαλιστικό ταμείο. Ένα ταμείο με εξαιρετικές παροχές προς τους ασφαλισμένους του, κάτι που είχε σαν συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον να υπάρχει χαμηλή ζήτηση για παροχές ιδιωτικής ασφάλισης συλλογικά. Βέβαια διαθέτουμε και όχι από συλλογικό μέσο των οργάνων που διαθέτουν.

Έχει γίνει σχετική προσέγγιση, πολύ πρόσφατα μάλιστα, και υπήρχε και σχετικό ενδιαφέρον των συλλόγων των υπαλλήλων της ΔΕΗ άλλα μάλλον έπεσε στο κενό και αυτό γιατί η πολυγνωμία, δηλαδή ο μεγάλος αριθμός μελών που διαθέτουν, δεν μπόρεσε να συνεδριάσει και να αποφασίσει ώστε να γίνει κάτι συλλογικό. Παρόλα αυτά ατομικό ενδιαφέρον υπάρχει και σε μεγάλο βαθμό και γίνονται ατομικά συμβόλαια. Επίσης, γίνονται και εργασίες σε άλλους κλάδους όπως αστικές ευθύνες για έργα της ΔΕΗ σε εργολάβους.

Ένα γραφείο για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του πρέπει να στρατολογεί νέους ασφαλιστές. Εσείς πώς διαχειρίζεστε αυτό το θέμα;

Ο νέος ασφαλιστικός σύμβουλος – συνεργάτης για το κάθε γραφείο και για το δικό μας είναι σαν το φρέσκο αέρα που αναζωογονεί την ατμόσφαιρα. Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα οι νέοι συνεργάτες για τη βιωσιμότητα και εξέλιξη του γραφείου αλλά και της ίδιας της φιλοσοφίας της ομάδας. Νέος συνεργάτης σημαίνει νέες ιδέες, νέες απόψεις, νέες προσεγγίσεις, γενικά σημαίνει εξέλιξη. Γι’ αυτόν το λόγο όχι μονό εγώ ως επικεφαλής του γραφείου παραγωγής Κοζάνης αλλά και οι συνεργάτες μου τους οποίους σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία και επαγγελματική συνέπεια και μαζί με την διευθύντρια μας την κ. Ξηρού είναι αρωγοί στην προσπάθεια της εξέλιξης και ανεύρεσις νέων συνεργατών.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το insurancedaily και πιο συγκεκριμένα τον Νίκο Μωράκη για το οδοιπορικό στην επαρχία και για το βήμα που μας δίνει να εκφράσουμε την άποψή μας ώστε να ακουστεί και η φωνή μας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ε. Κανάβας: Ο νέος σύμβουλος φέρνει ανάπτυξη! https://www.insurancedaily.gr/e-kanavas-o-neos-symvoulos-ferni-anaptyxi/