Κοινωνική Ασφάλιση

e-νοποιούνται ΕΦΚΑ-ΕΤΕΑΕΠ για να «τρέξουν» οι νέες συντάξεις

Ασφαλιστικά ταμεία

«Ενιαίο» ταμείο θα αποτελέσουν από το επόμενο έτος, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑΕΠ).

Όπως ανέφερε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενισχύεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση του ΕΦΚΑ (e-ΕΦΚΑ) στον οποίο εντάσσεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Εκείνο που σχεδιάζεται είναι η “διοικητική ενοποίηση” των δύο ταμείων προκειμένου να “βγαίνουν πιο γρήγορα” οι συντάξεις μέσω του “ψηφιακού” μηχανισμού που σχεδιάζεται για το 2020.

Ως γνωστόν, σήμερα, ο μεν ΕΦΚΑ αποτελεί το υπερ-ταμείο κύριας ασφάλισης που καταβάλλει κύριες συντάξεις, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ είναι το ταμείο (αυτόνομο από τον ΕΦΚΑ) που καταβάλλει επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Η “ενοποίηση” την οποία προετοιμάζει το Υπ. Εργασίας αφορά, όπως αναφέρουν στελέχη των ταμείων, βασικά τις υπηρεσίες έκδοσης των συντάξεων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
e-νοποιούνται ΕΦΚΑ-ΕΤΕΑΕΠ για να «τρέξουν» οι νέες συντάξεις! https://www.insurancedaily.gr/e-nopoioyntai-efka-eteaep-gia-na-trexo/