Ασφαλιστικές Ειδήσεις

€38 δις ετησίως κοστίζουν οι κυβερνοεπιθέσεις στη Μ. Βρετανία


hacking2Κοντά στο 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Μ. Βρετανίας, ήτοι στα 27 δισ. στερλίνες (38 δισ. ευρώ) εκτιμάται ότι διαμορφώνεται το ετήσιο κόστος των κυβερνοεπιθέσεων για την βρετανική οικονομία.

Μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί του χώρου υποστηρίζουν ότι το πραγματικό κόστος για τη βρετανική οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς οι επίσημες εκτιμήσεις δεν συνυπολογίζουν σημαντικές πτυχές της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, όπως τις επιπτώσεις από τη δράση των κακόβουλων λογισμικών (malware).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ηλεκτρονικής ασφάλειας Norton, περισσότερα από 12,5 εκατ. άτομα στη Μ. Βρετανία έχουν πέφτουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων κάθε χρόνο. Πρόκειται για 34.246 περιστατικά την ημέρα με μέσο κόστος 144 στερλίνες.

Και να φανταστεί κανείς ότι αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία, στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι επιθέσεις που γίνονται με ιούς και τις περισσότερες φορές δεν αναφέρονται στις αρμόδιες Αρχές.

Την ίδια ώρα, παγκόσμια έρευνα της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και την Εγκληματικότητα δείχνει ότι το ποσοστό των κυβερνοεπιθέσεων που οδηγούν σε υποκλοπές και απάτες φτάνει στο 17%.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
€38 δις ετησίως κοστίζουν οι κυβερνοεπιθέσεις στη Μ. Βρετανία! https://www.insurancedaily.gr/e38-%ce%b4%ce%b9%cf%82-%ce%b5%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%af%cf%89%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%bf%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8/