Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΑΔΕ: Εφικτά Βήματα για μια Ήπια Προσαρμογή μέσα από μία Μεταβατική Περίοδο

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

eade-megaro1Σε μια κατάμεστη αίθουσα 1.000 ατόμων και με αμείωτο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, καθώς και πλήθος στελεχών της Ασφαλιστικής αγοράς και του Τύπου, τις εργασίες της συνάντησης «Ασφαλιστές & Διαμεσολαβητές-Διάλογος εφ’ όλης της ύλης».

Την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) με την πολύτιμη στήριξη των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση και Συνάδελφοι σε όλη την περιφέρεια χάρις στην πρωτοβουλία του ΕΕΑ και μέσω live-streaming από το www.insurance-eea.gr.

H εκδήλωση κάλυψε όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα την Ασφαλιστική Αγορά.

– Θέματα που αφορούν την αξιοπιστία του θεσμού.eade-megaro3

– Θέματα Εποπτείας Εταιρειών ΕΠΥ.

– Ανταγωνισμού χαμηλών ασφαλίστρων.

– Ανασφάλιστων οχημάτων.

– Αναγνώρισης σεβασμού της σχέσεως Διαμεσολαβητή και πελάτη.

– Εμπορικής πολιτικής και συμβατικών προβλέψεων.

– Ομαλής προσαρμογής της αγοράς στις επιταγές των Αποφάσεων της ΤτΕ.

– Αναγκαίες ρυθμίσεις χρόνου οφειλών.

– Διευκρινήσεις που απαιτούνται σε πολλά σημεία των αποφάσεων.

Η ανοιχτή, κοινή συνάντηση Ασφαλιστών και Διαμεσολαβητών, που έγινε για πρώτη φορά, έδειξε καθαρά ότι κυριαρχεί πλέον μία νέα αντίληψη εκατέρωθεν και μια απόφαση για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων με ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο.

Το συμπέρασμα που συνάγεται από τη συνάντηση αυτή είναι ότι όλοι οι συντελεστές της αγοράς -Ασφαλιστές -Διαμεσολαβητές και -Επιμελητήρια επιθυμούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της Ασφαλιστικής Αγοράς και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του θεσμού στην κοινωνία.

Ταυτόχρονα επιχειρούν να βρουν εκείνους τους δρόμους που θα οδηγήσουν τη μετάβαση στα νέα πρότυπα που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος, ακολουθώντας όμως εφικτά βήματα για μια ήπια προσαρμογή μέσα από μία μεταβατική περίοδο.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε και διηύθυνε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Γ.Γ. του ΕΕΑ, μετείχαν στο Προεδρείο ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκουλιδάκης από το ΕΕΠ και ο κ. Κυριάκος Μερελής αό το ΕΕΘ, και χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του Εμπορικού & Βιομηχανικού ΕΑ, και ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ.

Επίσης χαιρέτησαν την εκδήλωση οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΕΕΑ κ. Ιωάννης Ρεκλείτης, ΕΕΠ κ. Γεώργιος Μπενέτος και ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

eade-megaro2Στη συζήτηση συμμετείχαν από πλευράς Ασφαλιστικών Εταιρειών οι κ.κ.:

Bertrand Woirhaye – Γεν. Δ/ντής «Groupama», Χρήστος Γεωργακόπουλος – Δ/νων Σύμβουλος «Ευρωπαϊκής Πίστης», Δημήτριος Ζορμπάς – Γεν. Δ/ντής «Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής» / Πρόεδρος Επικουρικού Κεφαλαίου, Θεόδωρος Κοκκάλας – CEO «ERGO», Γεώργιος Κώτσαλος – Δ/νων Σύμβουλος «Interamerican», Δημήτρης Μαζαράκης – Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος «MetLife Alico», Κάρολος Σαΐας – Δ/νων Σύμβουλος «Interasco»

και απήντησαν στις ερωτήσεις που τους υπέβαλαν οι εκπρόσωποι της ΕΑΔΕ κ.κ.: Δημήτρης Γαβαλάκης – Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ, Ελένη Γρυπάρη – Πρόεδρος ΠΣΑΣ, Γιώργος Καραβίας – Πρόεδρος ΣΕΜΑ, Δήμητρα Λύχρου – Πρόεδρος ΕΕΑΕ, Όλγα Νικολαΐδη – Γεν. Γραμματέας ΠΟΑΔ, και Αλέξανδρος Ραφαηλίδης – Πρόεδρος ΕΑΔΕ και ΠΟΑΔ.

Η ΕΑΔΕ εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίησή της για την πρωτοφανή μαζική συμμετοχή των Μελών των Σωματείων της σε αυτή την πρώτη κοινή, δημόσια έκφραση των φορέων της αγοράς και συναισθάνεται απόλυτα την ευθύνη για την επίλυση όλων των κρίσιμων θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΕΑΔΕ: Εφικτά Βήματα για μια Ήπια Προσαρμογή μέσα από μία Μεταβατική Περίοδο! https://www.insurancedaily.gr/eade/