Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΑΣΚ: Ανακοίνωση για τις εκλογές του ΣΥΑΕ

εκλογές

Τι id έλαβε και δημοσιεύει από την ΕΑΣΚ την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις εκλογές του ΣΥΑΕ:

“Η ΕΑΣΚ χαιρετίζει κι ευχαριστεί τους συναδέλφους που τη στήριξαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του σωματείου. Η αύξηση σε ψήφους και ποσοστά είναι πολύ σημαντική παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μέσα σε όργιο νοθείας και της απροκάλυπτης στήριξης του εργοδοτικού ψηφοδελτίου της ΑΣΚ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ) από την εργοδοσία με αποτέλεσμα η ΕΑΣΚ να χάσει την έδρα για 1 ψήφο. Σημαντικές είναι οι ευθύνες της εφορευτικής επιτροπής και των δικηγόρων. Κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών αρνούνταν τις ενστάσεις, όπως αρνήθηκαν και να δώσουν αντίγραφα των καταστάσεων ψηφισάντων στους υποψήφιους της ΕΑΣΚ.

Οι συνδικαλιστές της ΑΣΚ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού εξαργύρωσαν γρήγορα την αμέριστη στήριξη της εργοδοσίας. Η πλειοψηφία του σωματείου αρνήθηκε οποιαδήποτε αγωνιστική δράση μπροστά στη νέα αντεργατική θύελλα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ. Δεν έκανε τίποτα μπροστά στο ξήλωμα του απεργιακού μας δικαιώματος που είναι διαχρονική απαίτηση του κεφαλαίου και των αστικών κομμάτων. Μαζί με τις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ έβαλαν πλάτη ώστε να περάσουν όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα και αρνήθηκαν την πρόταση του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία να παρθεί απόφαση για απεργία. Τέτοιους αχυράνθρωπους θέλουν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να περνούν την αντεργατική τους πολιτική «άβρεχτοι».

Συνάδελφοι, Ορισμένα μόνο από τα στοιχεία της νοθείας και του εκφυλισμού των συνδικαλιστών της ΑΣΚ (ΠΑΣΚΕ/ ΔΑΚΕ/ ΣΥΡΙΖΑ/ ΛΑΕ), που έγιναν σε κοινό σχεδιασμό με εργοδότες του κλάδου και με στόχο να εξασφαλίσουν το συσχετισμό δύναμης στο σωματείο αλλά και να ενισχύσουν με νόθους αντιπροσώπους Ομοσπονδία και ΕΚ: Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με ανοικτό μητρώο μελών χωρίς απόφαση της ε/α ΓΣ όπως προκύπτει από τα κατατεθημένα έγγραφα στο πρωτοδικείο και χωρίς να αναφέρονται οι οικονομικά εντάξει στο πρακτικό. Δεν γινόταν κανένας έλεγχος αν αυτός που ερχόταν να γραφτεί στο σωματείο και να ψηφίσει για πρώτη φορά ήταν εργαζόμενος του κλάδου, δεν συμπληρώνονταν καν αιτήσεις εγγραφής! Όποιος εμφανιζόταν ψήφιζε, χωρίς να δίνει κανένα στοιχείο επικοινωνίας, χωρίς να δηλώνει καν πού δουλεύει!

Η εφορευτική απλώς σημείωνε στους ψηφίσαντες τις νέες εγγραφές, ώστε έπειτα να τους μεταφέρει όλους στο νέο «μητρώο μελών». Η ε/α Γενική Συνέλευση του σωματείου δεν έλαβε καμία απόφαση σχετικά με το αν το σωματείο θα εκλέγει μέσω ΟΑΣΕ ή Εργατικών Κέντρων αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ. Στην Αθήνα, στον μαραθώνιο των φετινών εκλογών, προκειμένου να φτάσουν τη συμμετοχή εκεί που ήθελαν, έφτασαν να στήσουν κάλπες σε 24 εταιρείες! Στήθηκε κάλπη ακόμη και στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, όπου ψήφισαν οι εργαζόμενοι της Ένωσης! Φυσικά, στις ψηφοφορίες σε αυτούς τους χώρους ήταν πολλαπλά τα κρούσματα, διευθυντές και στελέχη να «κατευθύνουν» τους συναδέλφους, ενώ γι ακόμη μια φορά στις περισσότερες ψηφοφορίες σε εταιρείες δεν εξασφαλιζόταν η μυστικότητα της ψήφου. Εκτός Αθήνας τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα: Η κάλπη δεν έμεινε καν μόνο εκεί που είχε ανακοινώσει η εφορευτική επιτροπή, αλλά …έβγαινε τσάρκα στ’ ασφαλιστικά γραφεία της εκάστοτε πόλης, με όποιον ήταν παρών σε κάθε γραφείο να καλούνταν να ψηφίσει!

Έχοντας εξετάσει και τις καταστάσεις ψηφισάντων που πήραμε από το πρωτοδικείο επιβεβαιώνονται τα εξής:

Εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης, στην ψηφοφορία πήραν μαζικά μέρος και ασφαλιστικοί σύμβουλοι/πράκτορες. Αυτοαπασχολούμενοι δηλαδή ή ακόμη και ιδιοκτήτες σημαντικών περιφερειακών ασφαλιστικών πρακτορείων, εργοδότες μας δηλαδή! Στα Χανιά λ.χ. έχει ψηφίσει για ΔΣ, ΟΑΣΕ και ΕΚ ο γραμματέας του τοπικού Συλλόγου Διαμεσολαβητών, ο οποίος παράλληλα με τις εκλογές του ΣΥΑΕ ήταν υποψήφιος κι εκλέχτηκε μάλιστα στο Επιμελητήριο Χανίων, με την παράταξη «Ενωμένοι Επιχειρηματίες».

Με αυτή την παράταξη ήταν υποψήφιος στο επιμελητήριο κι άλλος ψηφίσας στις εκλογές του ΣΥΑΕ στα Χανιά. Συνολικά σε Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα και Γιάννενα, σε σύνολο 298 ψηφισάντων, ένας στους τέσσερις φαίνεται να είναι αυτοαπασχολούμενος ή εργοδότης στον κλάδο!!! Αυτό δεν μένει μόνο στους ψηφοφόρους! 3 υποψήφιοι της ΑΣΚ, σε Γιάννενα, Ηράκλειο και Χανιά, ήταν ασφαλιστές!

Υποψήφια της ΑΣΚ στα Γιάννενα μάλιστα, παράλληλα με της εκλογές του ΣΥΑΕ, ήταν υποψήφια και στις εκλογές του τοπικού επιμελητηρίου, με την παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ενώ οι δύο σε Ηράκλειο και Χανιά έχουν εκλεγεί και αντιπρόσωποι για τα συνέδρια των ΕΚ και της Ομοσπονδίας! Κι αν η επαρχία ξεχωρίζει για την ποσότητα των «νόθων» ψηφοφόρων, Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεχωρίζουν για την «ποιότητά» τους. Έχουμε διπλοψηφίες, με εργαζόμενους που ψηφίσανε το πρωί να ξαναψηφίζουν το απόγευμα ή την επόμενη ημέρα!

Στην Αθήνα, στην ψηφοφορία που έγινε στο πρακτορείο «Capuano», ψήφισε κι ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος μαζί με σύσσωμη την διοίκηση της επιχείρησης! Ειδικά ο διευθύνων σύμβουλος μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου 2017 -ενώ δηλαδή είχαν ήδη ξεκινήσει οι εκλογές του ΣΥΑΕ- ήταν μέλος του ΔΣ του ΣΕΜΑ, της Ένωσης των Εργοδοτών του κλάδου δηλαδή που εκπροσωπεί τα μεγάλα μεσιτικά γραφεία και με την οποία όλη αυτή την περίοδο η Ομοσπονδία ΟΑΣΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ! Έχουμε δηλαδή το πρωτάκουστο:

Το μέλος της διοίκησης μιας Ένωσης Εργοδοτών να ψηφίζει στις εκλογές κλαδικού σωματείου των εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου!!! Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στο πρακτορείο “Carpenter&Turner”, με τον διευθύνοντα σύμβουλο και προέδρο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου να ψηφίζει για ΔΣ, ΟΑΣΕ και ΕΚΑ, όπως και το σύνολο του ΔΣ της επιχείρησής του. Στο μεσιτικό πρακτορείο του Ομίλου Πειραιώς ψήφισε η επικεφαλής και Γενική Διευθύντρια της επιχείρησης όπως κι άλλο μέλος της Διοίκησης, ενώ και στην Megabrokers ο Γενικός Διευθυντής «τίμησε» το σωματείο μας με την συμμετοχή του. Επίσης οι επικεφαλείς των υποκαταστημάτων Βορείου Ελλάδος της Generali και «Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής». Διαπιστώνεται πως μια σειρά από ψηφίσαντες στην επαρχία, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχουν ψηφίσει και γι’ αντιπροσώπους για τα τοπικά Εργατικά Κέντρα. Ωστόσο, οι ίδιοι μέσω των αρχαιρεσιών του επιχειρησιακού σωματείου της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχουν ήδη ψηφίσει γι’ αντιπροσώπους για Εργατικό Κέντρο και μάλιστα γι αυτό της Αθήνας.

Στο Ηράκλειο, όπως φαίνεται από την κατάσταση ψηφισάντων, σα να «μπήκαν» επιπλέον 11 άτομα στο τέλος. Σα να είχε κλείσει η κατάσταση δηλαδή κι εμφανίστηκαν 11 ακόμη. Επιπλέον, αυτοί οι 11 είναι οι μόνοι ψηφοφόροι του Ηρακλείου, που -εντελώς τυχαία όλοι στη σειρά- δεν έχουν ψηφίσει γι αντιπροσώπους για την ΟΑΣΕ, όπου το ψηφοδέλτιο που είχαν διαθέσιμο να ψηφίσουν ήταν το τοπικό του Ηρακλείου της ΑΣΚ. Μάλιστα από αυτούς τους 11 οι 4 φαίνεται να είναι ασφαλιστές, ούτε καν από το Ηράκλειο όμως, αλλά από Χανιά και Ρέθυμνο. Στο πρακτικό των αρχαιρεσιών κάνει την εμφάνισή του 4ος υποψήφιος για το ΕΚ Χανίων, ενώ στην ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής με τις υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί η ΑΣΚ στα Χανιά είχε μόνο 3 υποψήφιους. Η ΑΣΚ βάσει των «ψηφισάντων» που εμφανίζει στα Χανιά εκλέγει 4 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο, όποτε αφού της έλλειπε ένας απλά τον πρόσθεσε στο πρακτικό!!!

Ως εδώ όμως! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως με τέτοιες μεθόδους μπορούν να ξεμπερδέψουν με την ΕΑΣΚ και με το ταξικό εργατικό κίνημα. Αντιπροσώπους εκλεγμένους με την ψήφο εργοδοτών και μεγαλοστελεχών επιχειρήσεων, με διπλοψηφίες, με ΕΒΕ από τα Χανιά που ψηφίζουν για το ΕΚ Ηρακλείου και τόσα ακόμη, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να λάβουν μέρος σε κανένα συνέδριο Εργατικού Κέντρου ή Ομοσπονδίας. Καλούμε το νέο ΔΣ του ΣΥΑΕ να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκκαθαριστούν τα μητρώα του ΣΥΑΕ από εργοδότες, μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, αυτοαπασχολούμενους ασφαλιστές, συνταξιούχους, συναδέλφους που δεν εργάζονται εδώ και χρόνια πια στον κλάδο (ή ακόμη χειρότερα)! Τους καλούμε να σεβαστούν την ψήφο των πραγματικών εργαζομένων του κλάδου, βάσει της οποίας η ΕΑΣΚ έπρεπε να συμμετέχει με εκπρόσωπό της στη νέα διοίκηση.

Να μην τολμήσουν στη νέα θητεία να επαναλάβουν το αίσχος παλιότερων διοικήσεων, όπου εδώ και χρόνια έχουν ν’ ανακοινώσουν κάποια συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΑΕ, να ενημερώσουν για τις αποφάσεις αυτών, να κάνουν κάποια ΓΣ πέραν της εκλογοαπολογιστικής. Καλούμε κάθε συνάδελφο αλλά και κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αγανακτεί με τη σημερινή κατάσταση του κλαδικού σωματείου, να συμπαραταχθεί με το ΠΑΜΕ. Μόνο με τη συμμετοχή μας και την δράση μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, μπορούμε ν’ ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στον κλάδο ήταν και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + fourteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΕΑΣΚ: Ανακοίνωση για τις εκλογές του ΣΥΑΕ! https://www.insurancedaily.gr/eask-anakinosi-gia-tis-ekloges-tou-syae/