Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΕΑ & ΕΑΔΕ ζητούν συνάντηση με ΔΕΙΑ & ΤτΕ για να δοθούν απαντήσεις


Συνάντηση με τη ΔΕΙΑ & την ΤτΕ έχουν ζητήσει τόσο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών όσο και η ΕΑΔΕ προκειμένου να συζητήσουν θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με την ενσωμάτωση της IDD στην Ελληνική νομοθεσία. 

του Νίκου Μωράκη 

Ποιό συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα και αναπάντητα ερωτήματα φαίνεται να δημιουργούνται σε ότι αφορά την εγγραφή νέων Ασφαλιστικών Συμβούλων στα επιμελητήρια της χώρας καθώς τα επιμελητήρια δεν μπορούν να τους εκδόσουν δελτία ταυτότητας ως “Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι” – μια κατηγορία που καταργείται – εως ότου η ΔΕΙΑ τους δώσει κατευθυντήριες γραμμές. Ένα ακόμη πρόβλημα που προκύπτει αφορά στην υποχρεωτική αλλαγή της επαγγελματικής ιδιότητας των Ασφαλιστικών Συμβούλων σε Ασφαλιστικούς Πράκτορες όπως ορίζει ο νέος νόμος. Σύμφωνα με την οδηγία για να γίνει κάποιος πράκτορας πρέπει να έχει είτε 2 χρονια προυπηρεσία (άν έχει αποφοιτήσει Ανώτατη Σχολή σπουδών) είτε 4 χρόνια προυπηρεσία αν δεν έχει τελιώσει ΑΕΙ. Το ερώτημα που δημιουργείτε έχει να κάνει με εκείνους τους επαγγελματίες που δεν τηρούν αυτές τις προυποθέσεις.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΕΕΑ & ΕΑΔΕ ζητούν συνάντηση με ΔΕΙΑ & ΤτΕ για να δοθούν απαντήσεις! https://www.insurancedaily.gr/eea-eade-zitoun-synantisi-dia-tte-gia-na-dothoun-apantisis/