Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αικ. Αδάμη: Ο πελάτηs έχει ανάγκη να γνωρίζει τον ασφαλιστή του

Αικατερίνη Αδάμη

Αικατερίνη Αδάμη

Το Ιnsurancedaily.gr στο πλαίσιο αφιερώματος με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Αργολίδας» έθεσε μια σειρά από ερωτήσεις στους συνδεδεμένους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές τριών Ασφαλιστικών εταιρειών (Interamerican, Εθνική & Ιντερσαλόνικα) αλλά και σε τρεις του ελεύθερου δικτύου, ζητώντας τους να σκιαγραφήσουν την εικόνα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Αργολίδας.

Σήμερα το λόγο έχει η Αικατερίνη Αδάμη, Διευθύντρια υποκαταστήματος Ναυπλίου της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.

Μιλήστε μας για τη μέχρι τώρα επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Πότε άνοιξε το υποκατάστημα της Ιντερσαλόνικα στο Ναύπλιο; 

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία σαν ασφαλιστική σύμβουλος το 1991. Από το 1996 έως το 2006 υπήρξα και ειδικός συνεργάτης της Εμπορικής Τράπεζας με κύρια ενασχόληση την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων της Τράπεζας στο νομό Αργολίδας (Άργος, Ναύπλιο, Κρανίδι). Την 1/9/2006 ξεκίνησε η συνεργασία μου με την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΑΕΓΑ αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του Υποκαταστήματος Ναυπλίου.

Κλάδος Αυτοκινήτων. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών; Από τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων; 

Θεωρώ ότι υπάρχει ανταγωνισμός. Σαφώς ο πελάτης έχει ανάγκη να γνωρίζει τον ασφαλιστή του. Όταν μάλιστα οι διαφοροποιήσεις στα τιμολόγια των προϊόντων είναι μικρές και ένα Υποκατάστημα ασφαλιστικής εταιρείας ή ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής υπάρχει στις συνειδήσεις των πελατών επί χρόνια και χαίρει εμπιστοσύνης, αναμφισβήτητα ο πελάτης προτιμά τη σχέση αυτή. Επίσης, τα ασφαλιστικά προϊόντα των τραπεζών και η ασφάλιση στο διαδίκτυο είναι μεγάλοι ανταγωνιστές, γιατί έχουν έτοιμο πελατολόγιο οι μεν, ενώ οι δε μπορούν να προσφέρουν χαμηλό αλλά απρόσωπο κόστος.

Ανασφάλιστα οχήματα. Ποιοι είναι οι λόγοι που κατά τη γνώμη σας συνεχίζουν και υπάρχουν; Έχετε εντοπίσει συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι στους δρόμους; 

Στην ελληνική επαρχία είναι έντονο το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων. Στην πλειονότητά τους θεωρώ ότι αποτελούνται από μηχανάκια, αγροτικά μηχανήματα και μηχανήματα έργων που συχνά ασφαλίζονται μόνο εποχιακά. Όσο για τους λόγους, αυτοί είναι οικονομικοί μεν αλλά και λόγοι συνείδησης. Δεν έχει δυστυχώς παγιωθεί στη συνείδηση του ιδιοκτήτη οχήματος και του οδηγού η ευθύνη που φέρει όταν βγαίνει στο δρόμο.

Η Ιντερσαλόνικα πόσα οχήματα διαθέτει στο Νομό για οδική βοήθεια; Υπάρχουν συγκεκριμένα συνεργεία που συνεργάζεται ή έχει τη δική της κάθετη μονάδα; 

Στο νομό Αργολίδας η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΑΕΓΑ διαθέτει τα προβλεπόμενα από το νόμο δύο οχήματα για οδική βοήθεια και συνεργάζεται επίσης με εξουσιοδοτημένα συνεργεία επισκευής οχημάτων.

Στον κλάδο Ζωής και Υγείας τι εικόνα έχετε; Ο κόσμος ενδιαφέρεται για καλύψεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης; 

Στον κλάδο Ζωής και Υγείας παρόλο που υπάρχει ενδιαφέρον από τους πελάτες για τα προϊόντα και τις καλύψεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δεδομένου ότι στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί ανασφάλιστοι και έπρεπε να υπάρχει μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις, δεν μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα είναι αρκετά ικανοποιητικά. Μάλλον γιατί οι πελάτες καλύπτουν πρώτα τις βασικές ανάγκες αξιολογώντας την ασφάλιση ζωής και υγείας στις μη βασικές, ενώ ουσιαστικά το ποσό της ασφάλισης είναι μικρό μπροστά στην υπηρεσία που προσφέρει.

Για συνταξιοδοτικά και ασφάλειες Ζωής;

Το ίδιο ισχύει για τα συνταξιοδοτικά και τις ασφάλειες ζωής, παρόλο που η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τα συνταξιοδοτικά θα βρεθούν σε άνοδο κάποια στιγμή. Λογικά η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία σε συνδυασμό με τις ανταγωνιστικές μας τιμές σε συνταξιοδοτικά προγράμματα θα οδηγήσει σε άνοδο των πωλήσεων.

Τέλος, θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την Ασφαλιστική Συνείδηση των κατοίκων του Ναυπλίου. Κατά τη γνώμη σας είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα;

Θεωρώ ότι η συνείδηση των νέων γονιών και εργαζομένων που αντιλαμβάνονται τις συνθήκες που ζει η χώρα και το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό τους μέλλον είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Δυσκολεύονται όμως, οικονομικά να αγοράσουν τα προϊόντα ασφάλισης που τους ενδιαφέρουν. Αντίθετα χαμηλό επίπεδο ασφαλιστικής συνείδησης έχουν οι εκπρόσωποι των παλιότερων γενιών που με κάποιον τρόπο έχουν εξασφαλίσει εισόδημα και ασφαλιστικές καλύψεις.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 11 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αικ. Αδάμη: Ο πελάτηs έχει ανάγκη να γνωρίζει τον ασφαλιστή του! https://www.insurancedaily.gr/ek-adami-o-pelatis-echi-anagki-na-gnorizi-ton-asfalisti-tou/