Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Ε. Κορδάς: Η MetLife στη Λάρισα θα πρωταγωνιστήσει στον κλάδο Ζωής & Υγείας


Συνεχίζοντας τη σκιαγράφηση της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό τη Λάρισας – στο πλαίσιο του Ρεπορτάζ «Επαρχία Αγάπη μου» – επικοινωνήσαμε με τον Ευάγγελο Κορδά, DSF Executive του γραφείου της MetLife στην πόλη της Λάρισας και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα της Εταιρείας που αντιπροσωπεύει στο Νομό αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

Συνέντευξη στον Ευάγγελο Κορδά, D.S.F. Executive, MetLife

Ανήκετε στο Agency μιας πολυεθνικής εταιρείας – ηγέτη στις Ασφαλίσεις Ζωής. Οι πελάτες σας ή οι εν δυνάμει πελάτες σας γνωρίζουν την αξιοπιστία και το κύρος της MetLife;  

Η MetLife είναι μια εκ των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών ζωής παγκοσμίως με 145 χρόνια συνεχούς επιτυχημένης πορείας στην Αμερική όπου και διατηρεί την έδρα της (Νέα Υόρκη). Σήμερα έχει γραφεία σε 50 χώρες και ανήκει στις 100 πιο επικερδείς εταιρείες παγκοσμίως σύμφωνα με τη λίστα Fortune 500. Παρόλο που μιλάμε λοιπόν για μια εταιρεία με τεράστια αναγνωρισιμότητα, στη χώρα μας στο επίπεδο του ευρέως κοινού ακόμα δεν χαίρει την αναγνώριση που της αξίζει, εν αντιθέσει με τους επιχειρηματικούς κύκλους (τους αγοραστές δηλαδή Ομαδικών Προγραμμάτων Ασφάλισης & Σύνταξης) όπου βρίσκεται με διαφορά στη νούμερο 1 θέση προτίμησης (Η MetLife κατέχει 35% του μεριδίου της αγοράς σε ομαδικά ασφαλιστήρια επιχειρήσεων). Παράλληλα, η MetLife θεωρεί τους ασφαλιστικούς συμβούλους της το βασικότερο «εργαλείο» προώθησης του ονόματός της μέσα από υγιείς συνεργασίες και υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των αναγκών τού εκάστοτε υποψήφιου πελάτη. Η πίστη αυτή, ίσως να στερεί σε «αναγνωρισιμότητα» του ονόματος, δημιουργεί όμως ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με την Κοινωνία.

Πόσα χρόνια διατηρεί η MetLife γραφείο στο Νομό σας; Εσείς από πότε συνεργάζεστε με την Εταιρεία; Μιλήστε μας λίγο για την πορεία σας.  

Η MetLife διαθέτοντας 50 χρόνια και παραπάνω εμπειρία στην ελληνική αγορά, διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον τομέα της ασφαλιστικής προστασίας, των συντάξεων και των αποταμιευτικών λύσεων. Η δυναμική παρουσία της στο Νομό Λαρίσης, διατηρείται σε υψηλά επίπεδα επί σειρά ετών με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις. Προσωπικά έχω μια σταδιοδρομία 20 ετών στον κλάδο της ασφάλισης εκ των οποίων τα τελευταία 10 χρόνια έχω την τιμή να φέρω τη διεύθυνση και ευθύνη ανάπτυξης του Γραφείου μας στη Λάρισα. Ως εκ τούτου, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά αλλά και ευθύνη να συνεχίσω την ανοδική πορεία της MetLife, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό και διατηρώντας πάντα υψηλές αποδόσεις δημιουργικό και ομαδικό πνεύμα.

metlife_larissa

metlife_larissa

Μερικοί από τους συνεργάτες του κ. Κορδά στα γραφεία της MetLife στην πόλη της Λάρισας

Το συγκεκριμένο γραφείο στρατολογεί νέους ασφαλιστές; Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε προκειμένου ένας νέος από τη Λάρισα να γίνει Ασφαλιστής της MetLife;

Η στρατολόγηση νέων και ικανών συνεργατών αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς στον οποίο δίνει έμφαση η Εταιρεία και το Γραφείο μας ώστε να επιτύχει την καλύτερη δυνατή στελέχωση. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα η Εταιρεία βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση δυναμικών στελεχών, κυρίως μέσω προσωπικών επαφών και προσεγγίσεων που αποτελούν και το δικό μας σημείο υπεροχής. Αξιολογώντας τον εκάστοτε υποψήφιο μέσα από συνεντεύξεις, παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο εκπαίδευσης-πιστοποίησης και υποστήριξης καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάτη μας. Δική μου ευθύνη, οι άνθρωποι που θα συνδέσουν το επαγγελματικό τους μέλλον με το όνομα της εταιρείας MetLife, είναι να μείνουν, να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν, να δημιουργήσουν εισόδημα για το σπιτικό τους και να μείνουν κοντά μας μέχρι τη συνταξιοδότηση.

Μιλήστε μας λίγο για το χαρτοφυλάκιο του γραφείου σας. Αποτελείται περισσότερο από ομαδικά συμβόλαια, αποταμιευτικά συμβόλαια, συμβόλαια υγείας ή ένα κράμα όλων των παραπάνω;  

Ως ασφαλιστική εταιρεία αποκλειστικά ζωής η MetLife διατηρεί ένα χαρτοφυλάκιο με προϊόντα που αφορούν αφενός την προστασία:

  • Ασφαλίσεις Ζωής και Ανικανότητας διαφόρων τύπων
  • Υγεία (πρωτοβάθμια/δευτεροβάθμια) και αφετέρου τη συσσώρευση και μετέπειτα διαχείριση συσσωρευμένων κεφαλαίων (Σύνταξη, Αποταμίευση, Επένδυση)

Στο γραφείο μας στη Λάρισα υπάρχει ένα κράμα και των δύο με το κομμάτι της υγείας και της κάλυψης κεφαλαίων ζωής να δείχνει μια ιδιαίτερα ανοδική τάση τον τελευταίο χρόνο, ακολουθώντας τη διαφαινόμενη πλέον αίσθηση κατάρρευσης που υπάρχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την ανασφάλεια που προκαλεί το χαμηλό επίπεδο της παρεχόμενης κρατικής νοσηλείας.

Η Εταιρεία μας, σε αντίθεση με το σύνολο του Κλάδου, βρίσκεται σε ανοδική πορεία καθόλη τη διάρκεια της κρίσης και μάλιστα σε διψήφια ποσοστά ανάπτυξης. Οι δε προοπτικές που δείχνουν να ξετυλίγονται στο άμεσο μέλλον είναι ακόμα πιο ευοίωνες. Όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η Αγορά βιώνει ένα πρωτόγνωρο μείγμα συνθηκών καθ’ ότι οι συνθήκες ύφεσης στην οικονομία δυσκολεύουν το ευνοϊκό κλίμα δράσης των ασφαλιστικών.

Απαιτείται λοιπόν επαγρύπνηση και διαρκής προσαρμογή. 

Πάντως, η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα θα αναπτυχθεί πολύ περισσότερο στο μέλλον και εταιρείες με τη φερεγγυότητα και το οικονομικό κύρος της MetLife θα διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση στην εποχή που έρχεται όπου, αργά ή γρήγορα, ο πυλώνας της κοινωνικής ασφάλισης θα ανοίξει την πόρτα στην ιδιωτική ώστε να αποκτήσει βιώσιμο και δίκαιο χαρακτήρα.

Επανέρχομαι στο σκέλος της υγείας, για να τονίσω ότι, δεδομένων όσων προανέφερα και του ενδιαφέροντος που ούτως ή άλλως ο κόσμος δείχνει για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, οι περισσότεροι ασφαλισμένοι μας εκπλήσσονται πολύ ευχάριστα όταν αντιλαμβάνονται ότι το κόστος για τα προγράμματα αυτά είναι πολύ χαμηλότερα από την εντύπωση που λανθασμένα είχε επικρατήσει περί ακριβών και ασύμφορων συμβολαίων. Στην περιοχή της Θεσσαλίας η MetLife έχει εντάξει και διατηρεί άριστες σχέσεις με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στο οποίο μάλιστα ισχύει η απευθείας αποζημίωση της νοσηλείας του ασθενούς από την Εταιρεία χωρίς την οποιαδήποτε εμπλοκή του ασφαλισμένου. Η κλινική Ασκληπιείο Λάρισας ανήκει επίσης στο δίκτυο των συνεργαζόμενων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στη Λάρισα όπου ισχύουν οι προνομιακές καλύψεις (ως μέλος του δικτύου ABC της MetLife). Εννοείται βέβαια πως σε οποιοδήποτε ιδιωτικό νοσηλευτήριο υπάρχει πλήρης κάλυψη με το νοσοκομειακό συμβόλαιο της MetLife, απλώς στα νοσηλευτήρια τα οποία είναι ενταγμένα στο δίκτυο οι παρεχόμενες καλύψεις είναι ακόμα πιο προνομιακές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ε. Κορδάς: Η MetLife στη Λάρισα θα πρωταγωνιστήσει στον κλάδο Ζωής & Υγείας! https://www.insurancedaily.gr/ekordas_h_metlife_sti_larisa_tha_diadramatisei_hgetiko_rolo_stis_ekselikseis_toy_kladoy_zois/