ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπρόσωποι Ενώσεων Τύπου: Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού

Εκπρόσωποι Ενώσεων Τύπου: Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξε ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Παπαδημητρίου στους εκπροσώπους των Ενώσεων Τύπου, στη συνάντηση της 22ης Μαρτίου, με αντικείμενο συζήτησης τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τον κλάδο. Αναλυτικότερα συζητήθηκαν οι πρόχειροι διαγωνισμοί για έργα και προμήθειες κάτω των 60000,00€, τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά, βάσει του Ν. 4412/2016 για την ανάθεση και πληρωμή των δημοσιευμάτων, η επαναφορά της δημοσίευσης των ισολογισμών και άλλα αναπτυξιακά θέματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ΣΗΠΕ εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο, κ. Β. Αθανασίου, η ΕΙΕΤ εκπροσωπούμενη από τον Αντιπρόεδρο, κ. Στ. Μάτση, η ΕΙΤΗΕΕΑ εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Α. Κατωπόδη και η ΕΔΙΠΤ εκπροσωπούμενη από τη Γενική Γραμματέα κ. Π. Καλύβα. Επίσης, παρέστησαν και οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο Υπουργός, κ. Παπαδημητρίου άκουσε με μεγάλη προσοχή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Αμέσως μετά τη συνάντηση και αφού συζητήθηκε στο υπουργείο η ανάγκη εύρεσης κάποιας λύσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση των Ενώσεων για τη διαμόρφωση σχετικής τροπολογίας. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να περιληφθεί τροπολογία που να διασφαλίζει την υποχρεωτική δημοσίευση των πρόχειρων διαγωνισμών για έργα και προμήθειες κάτω των €60.000,00, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομίας στη Βουλή.

Όσον αφορά στην προβληματική εφαρμογή του Ν. 4412/2016 για τα δικαιολογητικά, ενώ υφίστανται οι δεσμεύσεις του Ν. 3548/2007, ο υπουργός θεώρησε ήσσονος σημασίας τη γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Οι νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν έρθει σε επαφή με την Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου να διευκρινιστεί και να επιβεβαιωθεί το σκεπτικό της επικράτησης των διατάξεων του Ν. 3548/2007 για τον έλεγχο του περιφερειακού-τοπικού Τύπου. Απάντηση θα δοθεί άμεσα, εντός της εβδομάδος.

Επιπλέον, οι Ενώσεις Τύπου κατέθεσαν επισήμως τις προτάσεις τους στην πολιτική ηγεσία για την επαναφορά της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στον περιφερειακό-τοπικό Τύπο (έστω και για μια δημοσίευση ανά Νομό) αλλά και για τη θέσπιση ειδικών επενδυτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις του κλάδου, με χρησιμοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ-ΣΕΣ.

Αναφορικά με το αναπτυξιακό πλάνο της Κυβέρνησης για τα ΜΜΕ και τον Τύπο, προτεραιότητα της αποτελεί η ενίσχυση της ψηφιακής σύγκλισης και η αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, επομένως προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν στα ΜΜΕ της χώρας.

Η συνάντηση επισφραγίστηκε με την ειλικρινή επιθυμία από την πλευρά του Υπουργού για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων, όσων άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εκπρόσωποι Ενώσεων Τύπου: Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού! https://www.insurancedaily.gr/ekprosopi-enoseon-typou-synantisi-me-ton-ypourgo-ikonomias-anaptyxis-tourismou/