Ασφάλιση Κατοικίας Ειδήσεις & Νέα

Εκπτώσεις ασφαλίστρων μέχρι… τελικής πτώσης

pexels.com

Για μια ακόμη χρονιά πιέσθηκαν προς τα κάτω τα ασφάλιστρα στον κλάδο Περιουσίας, όπως και τα τιμολόγια για την κάλυψη του liability, στο πλαίσιο των ανανεώσεων των ασφαλιστικών συμβάσεων για το 2019.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Όπως αναφέρουν πηγές του insurancedaily.gr, οι εκπτώσεις που έγιναν έφθασαν έως και το 10%, και επί της ουσίας επιβλήθηκαν λόγω του σκληρού ανταγωνισμού που επικρατεί στον κλάδο, ανταγωνισμός ο οποίος επί της ουσίας κινείται κόντρα στη λογική και τις πραγματικές ανάγκες, κεφαλαιακές ή άλλες, της ασφαλιστικής αγοράς.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν, τα ασφάλιστρα κατρακυλούν για περισσότερα από μια δεκαετία με αποτέλεσμα να έχει χαθεί περίπου το 60% της αξίας που είχαν πριν ξεσπάσει η κρίση στην ελληνική οικονομία. Πάντως, κόντρα στην καθοδική τάση τιμολόγησης των ανωτέρω κλάδων, στις ασφαλίσεις διεθνών διαμεταφορών τα ασφάλιστρα για το 2019 ακολούθησαν μια συγκρατημένα ανοδική τάση, καταγράφοντας μέση άνοδο της τάξης του 5%, δίνοντας στα επιτελεία των ασφαλιστικών εταιρειών μικρή… ανάσα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εκπτώσεις ασφαλίστρων μέχρι... τελικής πτώσης! https://www.insurancedaily.gr/ekptosis-asfalistron-mechri-telikis-ptosis/