Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ένας άνθρωπος με ιστορία στην ασφαλιστική αγορά βάζει την “Αθήνα Ψηλά”


Έχοντας πορεία ετών στην ασφαλιστική αγορά ο Νικόλαος Μακρόπουλος, επικεφαλής της Ευρώπη Ασφαλιστική συμμετέχει στον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη “Αθήνα Ψηλά” στις επερχόμενες εκλογές.

Τη στήριξη του για τη συμμετοχή του κ. Μακρόπουλου εξέφρασε σε πρόσφατη εκδήλωση για τις συντάξεις ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Γεωργιάδης.

Παρουσία εκατοντάδων στελεχών από τους κλάδους της ιδιωτικής ασφάλισης , της βιομηχανίας και του τουρισμού, οι εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα «Συντάξεις και Ανάπτυξη» που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο κ. Γεωργιάδης χαιρέτισε την υποψηφιότητα του Νικόλαου Μακρόπουλου.

Σε ασφαλιστική πορεία από το 1970

Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του αρχικά στο Λονδίνο και μετέπειτα στην Αθήνα, στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή Γ. Πλυτά.

Το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκει η Ευρώπη Ασφαλιστική στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εισήλθε το 1998 με μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική, η μεγαλύτερη Ασφαλιστική εταιρία της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας της το κύρος και την φερεγγυότητα όπως και την αναπτυξιακή της προοπτική. Το 1990 ίδρυσε τη ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. (η πρώτη εταιρία που αναγνωρίσθηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής του διεθνούς φήμης Ασφαλιστικού Οργανισμού των LLOYD’S OF LONDON για non marine ασφαλίσεις) και ΝΙΜΑ Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.

Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα, ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1973 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και στη διετία 1978 – 1980 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιρειών. Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Το διάστημα 1992 – 1994 διετέλεσε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων. Επίσης, το διάστημα 1994 – 2003 διετέλεσε Πρόεδρος του Association of Lloyd’ s Brokers Representatives in Greece και επί σειρά ετών υπήρξε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε. Στη διετία 2009 – 2011 ήταν αιρετό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και από το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ενώ το 2013 επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων σχέσεων της Ένωσης.

Το έτος 2018 βραβεύθηκε με την τιμητική διάκριση του «Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά» για την προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Εκτός από την δραστηριότητά του στον ασφαλιστικό κλάδο, το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο Παναθηναϊκός και μέλος του Δ.Σ. της Παναθηναϊκός Π.Α.Ε Ο Νικόλαος Μακρόπουλος είναι παντρεμένος με την Katleen Wagner, με την οποία απέκτησε τη Λαβίνια, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και χρυσή Βαλκανιονίκης στο άθλημα της ιππασίας (Dressage), ενώ από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Γ. Πλυτά έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Μαρία.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ένας άνθρωπος με ιστορία στην ασφαλιστική αγορά βάζει την “Αθήνα Ψηλά”! https://www.insurancedaily.gr/enas-anthropos-istoria-stin-asfalistiki-agora-vazi-tin-athina-psila/