Olympic Insurance

Επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας για την Olympic


Επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας αποφάσισε χθες να αποστείλει η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για το θέμα που προέκυψε με την ασφαλιστική εταιρεία Olympic Insurance και τη σχετική καταγγελία που υποβλήθηκε. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Έφορος Ασφαλίσεων Βικτώρια Νάταρ ενημέρωσε την Επιτροπή πως, από τις 31/5/2018, λειτουργός της προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία για παραπλάνηση της δημόσιας εποπτικής Αρχής μέσω κατάθεσης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Olympic Insurance πλαστών κρατικών ομολόγων της Βραζιλίας ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Επιτροπή ερωτά τον Αρχηγό Αστυνομίας πώς μέχρι σήμερα και ενώ μεσολάβησαν έξι μήνες, η Έφορος Ασφλίσεων δεν είχε καμιά ενημέρωση γύρω από το θέμα και καμιά εξέλιξη γύρω από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής στην επιστολή της σημειώνει ότι θα αναμένει πλήρη και εμπιστευτική ενημέρωση από τον Αρχηγό Αστυνομίας, χωρίς ν’ αποκλείει την κλήτευσή του στη Βουλή. Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι όλος ο κόσμος που έχει απαιτήσεις από την ασφαλιστική εταιρεία Olympic Insurance θα αποζημιωθεί από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων (MIF) έλαβε χθες η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Η Επιτροπή συζήτησε το θέμα «Οι πληροφορίες για ανεπαρκή έλεγχο που ασκούσε η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Olympic Insurance και η εξεύρεση επαρκών πόρων για την ικανοποίηση της δαπάνης που πρέπει να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων για αποζημίωση 179.000 ιδιοκτητών οχημάτων στη Βουλγαρία και 20.000 στην Κύπρο». Η συνεδρία έγινε κεκλεισμένων των θυρών επειδή το ζήτησε η Γενική Εισαγγελία για να μην επηρεαστεί η διαδικασία στο δικαστήριο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Κουλία ανέφερε ότι απασχολεί πολύ κόσμο το τι θα γίνει με τις απαιτήσεις που έχει, ιδιαίτερα με όσους είναι ασφαλισμένοι έναντι τρίτου. Συνέστησε σε όλους υπομονή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία για διορισμό των εκκαθαριστών της εταιρείας που βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου και μόλις ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα το MIF θα προχωρήσει να πληρώσει τις απαιτήσεις σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς που υπάρχει. Ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι από την εις βάθος εξέταση της υπόθεσης αναδείχθηκαν οι λεπτομέρειες, η αλήθεια και το μέγεθος της απάτης. Σημείωσε ότι τέτοιες απάτες γίνονται καθημερινά και για αυτό πρέπει οι προληπτικοί θεσμοί του κράτους να ενισχυθούν και να υπάρξει μέγιστη εγρήγορση.

Ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε «σε μεγάλα κόλπα» που έγιναν, όπως «ύποπτες χρηματοδοτήσεις, εγγυήσεις με οικόπεδα στη Δομινικανή Δημοκρατία, πλαστά ομόλογα, πλαστογραφίες, περίεργες μετακινήσεις κεφαλαίων». Ο «Φ» επικοινώνησε με την Αστυνομία για το θέμα και επισήμως αναφέρθηκε πως ό,τι ήταν να γίνει στην Κύπρο έγινε και αναμένονται στοιχεία από τρεις χώρες για την υπόθεση. Όσον αφορά στον κύριο μέτοχο της ασφαλιστικής, λέχθηκε ότι δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του πριν τις απαντήσεις που αναμένονται, ενώ για την πορεία των ερευνών ενημερωνόταν λειτουργός της Εφόρου Ασφαλίσεων.

Πηγή: philenews.com


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας για την Olympic! https://www.insurancedaily.gr/epistoli-ston-archigo-tis-astynomias-gia-tin-olympic/