Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εποφθαλμιά η Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική – Επανεκτίμηση της προσφοράς


Με το ρολόι να μετράει πλέον αντίστροφα για την έκβαση της συμφωνίας της Εθνικής Τράπεζας με την EXIN η Fosun τηρεί στάση αναμονής δηλώνοντας μέσω της αντιπροέδρου της ότι έαν το deal καταρρεύσει η εταιρεία θέλει να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει την Εθνική Ασφαλιστική με νέο όμως τίμημα.

Σχετικές δηλώσεις έκανε στο Bloomberg η Kang Lan, Senior Vice President της Fosun, η οποία επισήμανε ότι η κινεζική εταιρεία θέλει να γίνει μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, ωστόσο δεδομένων των συνθηκών θα υπάρξει επανεκτίμηση των οικονομικών της εταιρείας και νέα προσφορά.

Η Kang Lan δήλωσε στο Bloomberg ότι “Η Exin Financial Services Holding BV και η οικογένεια Calamos Family Partners Inc κέρδισαν το διαγωνισμό για να αγοράσουν το 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής τον Ιούνιο μετά την προσφορά ύψους 718 εκατομμυρίων ευρώ (882 εκατομμύρια δολάρια). Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να υπάρξει ένα άνοιγμα για το Fosun μετά από τη διαίρεση που υπήρξε στην κοινοπραξία.

Η Calamos έχει ασκήσει ένδικα μέσα κατά της Exin, η οποία έχει περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα για ολοκληρώσει τη συναλλαγή”. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Insurancedaily.gr την Τρίτη που πέρασε οι άνθρωποι της EXIN κατάθεσαν στην Εθνική Τράπεζα το φάκελο με τη μετοχική σύνθεση και πλέον εξαρτάται από την Τράπεζα το πώς θα αξιολογήσει την ποιότητα των στοιχείων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εποφθαλμιά η Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική – Επανεκτίμηση της προσφοράς! https://www.insurancedaily.gr/epofthalmia-fosun-gia-tin-ethniki-asfalistiki-epanektimisi-tis-prosforas/