Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Επτά χρόνια φυλάκιση στον πρώην CEO της DAS Αγγλίας


Οι Paul Asplin, David Kearns και Sally Jones καταδικάστηκαν σε συνολικά 15 χρόνια για συνωμοσία με στόχο την εξαπάτηση της DAS Γερμανίας. Η δίκη των τριών, που είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο Southwark Crown Court, αφορούσε μεταξύ άλλων, την ίδρυση μιας εταιρείας με την επωνυμία Med Report, στις συναλλαγές με την οποία ασκήθηκε επιρροή από τον Asplin την εποχή που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της DAS Αγγλίας.

Ο Asplin, πρώην CEO της DAS, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια και του έχει απαγορευτεί η ανάληψη διευθυντικής θέσης για 12 χρόνια. Ο Kearns, πρώην διευθυντής της Das, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες. Και σε αυτόν έχει απαγορευτεί να εργαστεί σαν διευθυντής εταιρείας για οκτώ χρόνια.

Η Sally Jones, πρώην σύζυγος του Asplin, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και εννέα μήνες με την απαγόρευση να αποκτήσει διαυθυντικά καθήκοντα για οκτώ χρόνια. Και οι τρεις θα υπηρετήσουν το ήμισυ της ποινής τους στη φυλακή και το υπόλοιπο με αναστολή.

Μιλώντας στον Asplin, ο δικαστής είπε: “Είστε χειραγωγός, αλαζόνας και άπληστος άνθρωπος, που επί σειρά ετών εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που είχαν οι γερμανοί μέτοχοι της εταιρείας σας, τους οποίους κάποτε χαρακτηρίσατε ηλιθίους”.

Μετά την καταδίκη, η DAS δήλωσε: “Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Η ίδια η μπράντα της Das είναι κορυφαία στον τομέα της δικαιοσύνης. Έχοντας διαπιστώσει αποδεικτικά στοιχεία για παρατυπίες, ήταν σημαντικό η εταιρεία να επιδιώξει την επίλυση του θέματος. ”

Πηγή: Insurance Age


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Επτά χρόνια φυλάκιση στον πρώην CEO της DAS Αγγλίας! https://www.insurancedaily.gr/epta-chronia-fylakisi-ston-proin-ceo-tis-das-anglias/