Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΠΥ: Ανισότητες στις πολιτικές προστασίας των ασφαλισμένων στην Ευρώπη


confusedΤην έλλειψη σωστού συντονισμού και κοινής αντιμετώπισης στις εταιρείες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στην Ευρώπη επισημαίνει με αφορμή την υπόθεση της Enterprise ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, Philip Lane.

Όπως αναφέρει η Ευρώπη πρέπει να λειτουργήσει πιο συντονισμένα όσον αφορά τις πολιτικές προστασίας που εφαρμόζονται σε περίπτωση που μία εταιρεία κλείσει.

«Ο συντονισμός των εθνικών πολιτικών προστασίας παραμένει μη ικανοποιητικός. Αν μία ασφαλιστική εταιρεία δεν εκπληρώσει όσα ορίζονται από το νόμο οι ασφαλισμένοι καλύπτονται αλλού πλήρως, αλλού μερικώς και αλλού καθόλου, αναλόγως με το που βρίσκονται και το τι ορίζει το εκάστοτε ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εταιρείες».

Προσωρινός εκκαθαριστής στην Enterprise

Προσωρινός εκκαθαριστής έχει ήδη ορισθεί στην Enterprise μετά την απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ πριν από μία εβδομάδα να παύσει τη διαδικασία έκδοσης νέων συμβολαίων στην εταιρεία.

Ο διορισμός του προσωρινού εκκαθαριστή αποσκοπεί στο να αποτιμηθεί άμεσα τι κεφάλαια είναι διαθέσιμα για τις αξιώσεις και τους μετόχους, ενώ με δεδομένο ότι οι αρχές έχουν ενημερώσει πως τα συμβόλαια είναι ακόμα σε ισχύ, δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία εγγύηση πως οποιαδήποτε απαίτηση θα διευθετηθεί.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας πάντως σε ανακοίνωση της ενθαρρύνει τους κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων οχημάτων να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνάψουν νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι είναι καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος και παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους μεσίτες τους.


1 Comment

1 Σχολιο

 1. george

  Jul 28, 2016 at 10:47 AM

  ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΒΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!

  Καλό είναι τα πρωτοπαλίκαρα του συστήματος να οργανωθούν στο τι παραμύθι θέλουν να μας πουλήσουν αλλιώς θα μας τρελάνουν.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, κον Δημήτρη Ζορμπά, οι Ε.Π.Υ. πρέπει και καταβάλλουν εισφορές στο Ελληνικό Επικουρικό Κεφάλαιο διότι οι εισφορές τους αφορούν πρωτίστως την κάλυψη αποζημιώσεων από ανασφάλιστα, η δε αφερεγγυότητα είναι ένα έκτακτο γεγονός.

  Αλλά έρχεται ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων, κος Γιώργος Βαλαής, να μας υπενθυμίσει ότι το 2015, το Επικουρικό κατέβαλε αποζημιώσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 20% αφορά ζημιές από ανασφάλιστα και το υπόλοιπο 80% για ζημιές από ασφαλιστικές εκκαθαρίσεις.

  Συνεπώς στην χώρα του Ζορμπά, του Βαλαή και της ασφαλιστικής φαιδράς πορτοκαλέας, έκτατο γεγονός είναι το ατύχημα του αυτοκινήτου (σε ποσοστό 20%) ενώ σύνηθες και αναμενόμενο στην ασφαλιστική μας πραγματικότητα είναι η αφερεγγυότητα και η ανάκληση αδείας (σε ποσοστό 80%).
  Μας πήρανε χαμπάρι βρε !!!!!!!! ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΒΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΕΠΥ: Ανισότητες στις πολιτικές προστασίας των ασφαλισμένων στην Ευρώπη! https://www.insurancedaily.gr/epy-anisotites-stis-politikes-prostasias-ton-asfalismenon-stin-evropi/