Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ERGO Hellas: Μεγάλωσαν οι προσδοκίες – Εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες


image(2)Το 2013 ο Φίλιππος Μωράκης είχε γράψει για την ERGO: “Αν προσέξει κανείς την πορεία της σημερινής ERGO τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, θα διαπιστώσει ότι πράγματι το ιστορικό της ήταν και είναι Κερδοφόρο και εντυπωσιακό.   

Ξεκίνησε από τη μικρή Ασφαλιστική του Γιώργου Αναγνώστου η οποία ήταν γνωστή για την άψογη οργάνωση και λειτουργία που την χαρακτήριζε, αργότερα την αγόρασε η Victoria, στη συνέχεια συγχωνεύτηκε με μια άλλη καλά οργανωμένη Εταιρεία, τη Μαγδεμβούργερ και μετά εξαγόρασε το χαρτοφυλάκιο της Imperio! Η σημερινή ERGO, φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τη μικρή Εταιρεία που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη πριν από πολλά χρόνια, αν σκεφτεί κανείς ότι σε μια πενταετία διπλασίασε τα μεγέθη της.  

Το 2007 είχε σύνολο Ασφαλίστρων 65 εκατ. ευρώ και το 2012, έκλεισε με 147 εκατ. ευρώ! Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι δεν χρειάστηκε ποτέ σε αυτό το διάστημα να κάνει καμία αύξηση Κεφαλαίου. Είναι ίσως η μόνη ξένη Εταιρεία που λειτουργεί στην Ελλάδα που κατάφερε να σταθεί στα πόδια της για πολλές δεκαετίες σε συγκεκριμένες περιόδους κρίσεων, χωρίς να χρειαστεί να αναζητήσει την Κεφαλαιακή στήριξη της μητρικής Εταιρείας. Το ίδιο ισχύει και με το Μάνατζμεντ της Εταιρείας. Η διαδοχή του ήταν πάντα ομαλή και δεν αντιμετώπισε ποτέ δύσκολες αντικαταστάσεις CEO.” 

Σήμερα η ERGO έχοντας χτίσει την ιστορία της πάνω σε γερές βάσεις κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και εμπνέει εμπιστοσύνη σταθερότητας και δυναμισμού σε μια εποχή αβεβαιότητας.

Και δεν είναι μόνο τα λόγια του CEO της Εταιρείας που εμπνέουν εμπιστοσύνη. Είναι και τα νούμερα που έμπρακτα δείχνουν την υγιή κερδοφορία της όπως και οι πράξεις της προς τους πελάτες της αλλά και τους συνεργάτες της.

Πράξεις που επιβεβαιώνονται κάθε φορά που η Εταιρεία καλεί τους συνεργάτες της για να βραβεύσει τους κορυφαίους της χρονιάς που πέρασε αλλά και για να κάνει τον ετήσιο απολογισμό της.

Όπως την περασμένη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου όπου η εταιρεία πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση των συνεργατών της για τη Νότια Ελλάδα στο ξενοδοχείο Intercontinental παρουσία και της διοίκησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Θεόδωρος Κοκκάλας, αφού χαριτολογώντας μίλησε για το περίφημο “Πρώτη φορά Αριστερά” αλλά και για τη στρατηγική που ακολούθησε και ακολουθεί η κυβέρνηση, που μόνο σωτήρια δεν είναι για τον ιδιωτικό τομέα, εστίασε στα πιο ουσιαστικά σημεία της ομιλίας του όπως την αύξηση της παραγωγής που εν μέρει οφείλεται στον κλάδο αυτοκινήτου, την περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας τους αλλά και του δελτίου παροχής υπηρεσιών τους και τέλος για την ψηφιοποίηση ολόκληρης της Εταιρείας που για τα επόμενα χρόνια θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον τόσο του διοικητικού προσωπικού όσο και των συνεργατών της.

Παράλληλα ο Γενικός Διευθυντής της ERGO, Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου, παρουσίασε την κερδοφορία της Εταιρείας η οποία για το 2015 έκλεισε με τζίρο 140 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 36 εκατ. ευρώ με την παραγωγή της Εταιρείας να εμφανίζει αύξηση 2% στις γενικές ασφαλίσεις όταν η αγορά στο σύνολό της υπολογίζεται να κλείσει με βουτιά -8%. Εκτός των οικονομικών της Εταιρείας ο κ. Χατζηπαναγιώτου αναφέρθηκε και στα bonus διατήρησης και αύξησης χαρτοφυλακίου που όπως δήλωσε θα διατηρηθούν ίσως και να αυξηθούν αλλά και για περαιτέρω μειώσεις στο τιμολόγιο του αυτοκινήτου – όπου η Εταιρεία απορρόφησε την αύξηση του ΦΠΑ – όπως επίσης και για νέα προϊόντα στον κλάδο περιουσίας.

Τέλος, ο Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών & συντονιστής της βραδιάς, Στάθης Τσαούσης, μίλησε για την υποχρέωση που έχει τόσο η Εταιρεία όσο και οι συνεργάτες της να ενισχύσουν την Ασφαλιστική Συνείδηση των Ελλήνων, για τις προσδοκίες της ERGΟ που μεγαλώνουν μαζί με την κερδοφορία της αλλά και για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται εν μέσω κρίσης και που με το “έργο τους” μπορούν να εκμεταλλευτούν για να διασφαλίσουν τις ανάγκες των πελατών τους.

Η βραδιά έκλεισε με τις βραβεύσεις τις οποίες ακολούθησε το καθιερωμένο δείπνο μαζί με την ελληνική βραδιά την οποία επιμελήθηκε ο Δημήτρης Μπάσης.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ERGO Hellas: Μεγάλωσαν οι προσδοκίες - Εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες! https://www.insurancedaily.gr/ergo-hellas-megalosan-i-prosdokies-ekmetallevete-tis-efkeries/