Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Οι ερωτήσεις κλειδιά στους πελάτες σας για νέα συμβόλαια


Οι καταστάσεις στη ζωή μας μεταβάλλονται όσο μεγαλώνουμε επαγγελματικά, περιουσιακά και προσωπικά. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα διασφαλίσουμε το μέλλον το δικό μας και των ανθρώπων μας. Για αυτό και είναι αναγκαίο να βλέπουμε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που ήδη έχουμε και να συζητάμε με τον ασφαλιστή μας εάν χρειάζεται επανασχεδιασμό ή εάν χρειάζεται κάποια καινούρια κάλυψη για να προστατεύσουμε αυτά που έχουμε. Ποιες είναι όμως οι συνθήκες που θα πρέπει να μας προσανατολίσουν προς αυτή την κατεύθυνση;

1. Παντρευτήκατε; Συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρείες σε οικογένειες προσφέρουν εκπτώσεις σε ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου, υγείας κλπ. Οπότε εάν παντρευτήκατε καλό είναι να μεταφέρετε όλα σας τα συμβόλαια σε μία εταιρεία. Ψάξτε για τις εκπτώσεις που σας παρέχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και επιλέξτε το συμβόλαιο που σας παρέχει την καλύτερη λύση σε επίπεδο κόστους και υπηρεσιών. Επίσης εάν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που ενοποιούνται καλό θα είναι να δείτε ξανά και τις ασφαλίσεις κατοικίας και περιουσίας που έχετε. Τέλος όταν κάποιος αποφασίζει να κάνει οικογένεια αποκτά περισσότερες ευθύνες κι αυτό γιατί δεν είναι πλέον μόνος του, αλλά έχει να φροντίσει τον ή την σύντροφο του καθώς και ενδεχομένως παιδιά. Για αυτό και πρέπει να επανεξετάσει την ασφάλιση ζωής που έχει ή εάν δεν έχει να αποφασίσει να κάνει για να εξασφαλίσει οικονομικά τα μέλη της οικογένειας του.

2. Αποκτήσατε παιδί; Εάν αποκτήσατε πρόσφατα νέο μέλος στην οικογένεια καλό είναι να δείτε πρώτα από όλα την ασφάλιση ζωής σας για να σιγουρευτείτε ότι η αποζημίωση που έχει υπολογιστεί καλύπτει και τα έξοδα διαβίωσης του νέου μέλους και πιθανώς τα κόστη για την εκπαίδευση του κλπ. Ταυτόχρονα με το δημόσιο σύστημα να “ασθενεί” καλό είναι να φροντίσετε να παρέχετε στο παιδί ένα ασφαλιστήριο πρόγραμμα υγείας κυρίως για νοσηλεία.

3. Το παιδί σας πήρε δίπλωμα; Είναι σίγουρα πολύ πιο οικονομικό να προσθέσετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας το παιδί σας σαν οδηγό από το να αγοράσετε καινούριο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Εάν όμως δεν οδηγεί το ίδιο αμάξι με το δικό σας το οποίο είναι ήδη ασφαλισμένο καλό είναι να απευθυνθείτε στην ίδια εταιρεία για να οφεληθείτε από τις εκπτώσεις που κάνουν στις οικογενειακές ασφαλίσεις. Μην ξεχνάτε εάν αγοράσετε αυτοκίνητο στο παιδί σας να επιλέξετε ένα όχημα που είναι εύκολο στην οδήγηση και ασφαλές για το παιδί σας. Μπορείτε επίσης να δείτε και το ενδεχόμενο της ασφάλισης με το χιλιόμετρο εάν για ένα διάστημα το παιδί σας λείπει για σπουδές και δεεν το χρησιμοποιεί καθόλου.

4. Αλλάξατε δουλειά ή έχει αλλάξει σημαντικά το εισόδημά σας; Εάν έχετ ασφάλιση ζωής και ανικανότητας από τον προηγούμε νο εργοδότη σας και ο νέος εργοδότης δεν σας παρέχει τη δυνατότητα αυτή, μπορείτε να καλύψετε την απώλεια αυτή αγοράζοντας μόνος σας ένα συμβόλαιο ζωής.

5. Έχετε κάνει σημαντικές αλλαγές και ανακαίνιση στο σπίτι; Μην ρισκάρετε να χάσετε ότι κοπιάσατε για να χτίσετε. Εάν φτιάξατε ένα καινούρθιο δωμάτιο, πήρατε καινούρια έπιπλα, φτιάξατε την κουζίνα, αγοράσατε καινούριες ηλεκτρονικές συσκευές κλπ πρέπει αν μιλήσετε στο διαμεσολαβητή σας. Κρατήστε τις αποδείξεις από τις αγορές και τις εργασίες και τραβήχτε φωτογραφίες από τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σπίτι.

6. Ασφάλιση για πλημμύρα; Οι χαλασμένες σωληνώσεις ή ακόμα και μία παρατεταμένη βροχόπτωση μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο σπίτι μας. Ενημερωθείτε από τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο γιατί όταν η ζημιά γίνει δεν θα μπορείτε να την καλύψετε. Ένα ασφαλιστήριο πρόγραμμα όμως θα μπορέσετε να το πληρώσετε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

7. Σίγουρα υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες αφορά πολύ μικρό μέρος της κοινωνίας. Ωστόσο οφείλουμε να αναφερθούμε. Εάν αγοράζετε έργα τέχνης, κοσμήματα και γενικότερα αντικείμενα μεγάλης αξίας πρέπει οπωσδήποτε να τα ασφαλίσετε και καλό είναι αν απευθυνθείτε για αυτό σε εξειδικευμένους διαμεσολαβητές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + twelve =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι ερωτήσεις κλειδιά στους πελάτες σας για νέα συμβόλαια! https://www.insurancedaily.gr/erotisis-klidia-stous-pelates-sas-gia-nea-symvolea/