Αστική Ευθύνη

Εσύ έχεις ανανεώσει την Αστική σου Ευθύνη στο Επιμελητήριο;


Η Αστική Ευθύνη Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι υποχρεωτική. Κάθε Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής το γνωρίζει αυτό. Οφείλει λοιπόν κάθε χρόνο ή δύο χρόνια – ανάλογα την περίοδο του συμβολαίου του – να την ανανεώνει.  

Του Νίκου Μωράκη  

Την ανανέωσες; Μπράβο σου! Την προσκόμισες όμως και στο επαγγελματικό επιμελητήριο στο οποίο ανήκεις; Γιατί αν δεν το έχεις κάνει θα έχεις πρόβλημα. Τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιοι διαμεσολαβητές έχουν Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης και ποιοι όχι, αν δεν το έχεις προσκομίσει. Είναι ευθύνη του διαμεσολαβητή να παραδώσει το συμβόλαιο στο επιμελητήριο αλλιώς το επιμελητήριο πρέπει να τον διαγράψει. Αυτός είναι ο νόμος. Δεν το κάνουν για να τιμωρήσουν κανέναν. Και αυτό είναι μια συχνή παρεξήγηση που δημιουργείται καθώς ο διαμεσολαβητής ενώ το έχει ανανεώσει έχει «ξεχάσει» ή «αμελήσει» να το πάει στο επιμελητήριο. Και ενώ κάποια επιμελητήρια μπαίνουν στη διαδικασία να «κυνηγήσουν» όσους διαμεσολαβητές δεν έχουν καταθέσει τα συμβόλαιά τους – δεν είναι υποχρέωσή τους – περιπτώσεις που ο διαμεσολαβητής έχει χάσει την άδειά του έχουν υπάρξει. Γι’ αυτό ελέγξτε αν τα συμβόλαια αστικής ευθύνης τα έχετε παραδώσει το επιμελητήριο ή τα έχετε ξεχασμένα στο συρτάρι του γραφείου σας. Κάποια επιμελητήρια, όπως αυτό της Αθήνας έχουν και διαδικασία ηλεκτρονικής επιστολής. 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εσύ έχεις ανανεώσει την Αστική σου Ευθύνη στο Επιμελητήριο;! https://www.insurancedaily.gr/esy-echeis-ananeosei-tin-astiki-soy-eyth/