Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ετήσιο συνέδριο ERGO 2020: Βραδιά Βραβεύσεων & αποχαιρετισμού


Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 η ERGO όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την ετήσια εκδήλωση – βράβευση, κορυφαίων συνεργατών της παρουσία των δικτύων της, του διοικητικού προσωπικού, φίλων αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου από το εξωτερικό όπως και θεσμικών προσώπων.

του Νίκου Μωράκη

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ήταν οι Δρ. Ερνστ Ράιχελ Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Dr. Markus Riess Πρόεδρος Δ.Σ. και CEO του Ομίλου ERGO, Dr. Oliver Martin Willmes νέος πρόεδρος Δ.Σ. της ERGO στην Ελλάδα και πρώην πρόεδρος της ERGO International, Ιωάννα Σεληνιωτάκη Διευθύντρια Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης από την ΤτΕ & Κωσταντίνος Μαραγκός Πρόεδρος του ΕλληνοΓερμανικού Επιμελητηρίου.

Το φετινό κλίμα της εκδήλωσης αν και γιορτινό και όπως πάντα οικογενειακό – η ERGO κάθε χρόνο προσκαλεί πέρα από τους συνεργάτες του δικτύου της και τους/της συνοδούς τους, ως ευχαριστώ για την υποστήριξή τους – ήταν και αρκετά συναισθηματικό. Γιατί; Γιατί ο επί 18 χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Ασφαλιστικής, Θ. Κοκκάλας αναβαθμίστηκε από τον όμιλο αναλαμβάνοντας καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου στην ERGO Γερμανίας αφήνοντας όμως τη θέση και τα καθήκοντά του στην Ελλάδα.

Και επιλέγουμε  να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «συναισθηματικό» καθώς όπως ξεκαθάρισε και ο  ίδιος, τίποτα άλλο δε θα αλλάξει ως προς τις λειτουργίες τις εταιρείας πέρα από την απουσία του. Και αυτό γιατί η επιτυχία του όλα αυτά τα χρόνια – πέρα από την κατάκτηση της κορυφής στους γενικούς κλάδους – ήταν  και η δημιουργία της ομάδας που χτίστηκε και στελεχώνει το διοικητικό προσωπικό της εταιρείας. Μια ομάδα που του είχε δώσει τη δυνατότητα και στο παρελθόν να τρέχει ως Διευθύνων Σύμβουλος 2 εταιρείες του ομίλου ταυτόχρονα. Αυτή της Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας. 

Έτσι λοιπόν, την περασμένη Παρασκευή, πέρα από τους ανθρώπους που βραβεύτηκαν για τα παραγωγικά τους αποτελέσματα, πολλοί είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν τον αγαπημένο τους CEO και να του ευχηθούν τα καλύτερα στις νέες τους υποχρεώσεις.   

O Dr. Markus Riess Πρόεδρος Δ.Σ. και CEO του Ομίλου ERGO

 Στην ομιλία του ο Dr. Riess δήλωσε μεταξύ άλλων:  

…Θα ήθελα να σας συγχαρώ όλους καθώς και για το 2019 καταφέρατε μια τεράστια επιτυχία. Για την ERGO Ελλάδας όπως και για το group το 2019 ήταν μια ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά. Η δέσμευσή σας και η συνεισφορά τα τελευταία 10 χρόνια στην εταιρεία έχουν αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και μια σταθερά ανοδική πορεία η οποία δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το group. Μια ανάπτυξη περίπου 10% το χρόνο η οποία συνδυάζεται με κερδοφορία. Και ενώ αυτό μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία από μόνο του, το γεγονός ότι τα καταφέρατε μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλον το καθιστά ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ως προς την προοπτική της διεθνούς στρατηγικής μας, η Ελλάδα παραμένει μια από τις πιο σημαντικές μας αγορές. Σχεδιάζουμε να κρατήσουμε και να μεγαλώσουμε τον ηγετικό μας ρόλο στην Ελληνική Αγορά και σε αυτόν μας το στόχο βασιζόμαστε στα δίκτυά μας όπως και στη διοικητική μας ομάδα η οποία πλέον δεν θα έχει στο δυναμικό της τον κ. Κοκκάλα ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2020 αναλαμβάνει CEO της ERGO Γερμανίας. Μια επιλογή για την οποία είμαστε σίγουροι ότι επιλέξαμε τον σωστό άνθρωπο για αυτή τη θέση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην πατρίδα της εταιρείας μας. Αγαπητέ Θοδωρή, θα ήθελα προσωπικά να σε ευχαριστήσω για τα κατορθώματά σου στην ERGO Hellas και για τη συνεισφορά σου στο group και να εκφράσω τη χαρά μου που δέχθηκες την πρότασή μου να αφήσεις τη θέση που από το 2004 κατέχεις εδώ στην Ελλάδα και να αναλάβεις μια από τις πιο νευραλγικές και σημαντικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, αυτή της Γερμανίας. Όπως όλοι γνωρίζετε, τώρα πρέπει να βρούμε τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση που αφήνει πίσω του ο κ. Κοκκάλας, κατι που δεν είναι εύκολο αλλά να είστε σίγουροι ότι ο κ. Κοκκάλας και ο Dr Willmes δε θα αργήσουν να βρουν έναν άξιο αντικαταστάτη.      

Στη συνέχεια το λόγο είχε ο νέος Πρόεδρος της ERGO Hellas, Dr. Oliver Willmes αλλά και ο Θ. Κοκκάλας ο οποίος εμφανής συγκινημένος μίλησε για τα όσα έζησε και πέρασε όλα αυτά τα χρόνια ως CEO της εταιρείας (δείτε εδώ την ομιλία του).  Προγραμματισμένη «έκπληξη» κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ήταν οι ομιλίες των κ.κ. Δ. Χατζηπαναγιώτου (Γενικός Διευθυντής) & Ι. Λινού (Μέλος Δ.Σ.) οι οποίοι μίλησαν για τον φίλο και συνεργάτη τους αλλά και τα δύο video που παίχτηκαν εντός της αίθουσας με την πορεία του κ. Κοκκάλα όλα αυτά τα χρόνια.

Τη τελετή βράβευσης των κορυφαίων συνεργατών έκλεισε η Φωτεινή Δάρρα μαζί με τον Θανάση Πολυκανδριώτη και τις ορχήστρες τους σε μια μαγική βραδιά η οποία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.     


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ετήσιο συνέδριο ERGO 2020: Βραδιά Βραβεύσεων & αποχαιρετισμού! https://www.insurancedaily.gr/etisio-synedrio-ergo-2020-vradia-vraveyseon/