Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έτοιμο για εθελουσία το Επικουρικό Κεφάλαιο


Εθελουσία έξοδο δρομολογεί το Επικουρικό Κεφάλαιο, προκειμένου αφενός να εκλογικεύσει τα κόστη λειτουργίας του, αφετέρου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, όπως αυτά υπαγορεύονται από το γεγονός ότι ο όγκος των φακέλων που καλείται να διαχειριστεί είναι πλέον κατά πολύ μικρότερος έναντι προηγουμένων ετών.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Σημειώνεται ότι, σήμερα, το Επικουρικό Κεφάλαιο απασχολεί περί τα 70 άτομα προσωπικό και, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ID, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να τονιστεί ότι την περίοδο 2016 – 2017 οι φάκελοι που είχε να διαχειριστεί το Επικουρικό Κεφάλαιο ανέρχονταν σε περίπου 37.000, ενώ σήμερα σε εκκρεμότητα παραμένουν μόλις 8.500.

Δεδομένου μάλιστα ότι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία περί λειτουργίας του Επικουρικού, μετά την ανάκληση της άδειας μιας ασφαλιστικής εταιρείας στις υπηρεσίες του φορέα φθάνουν μόνο όσες υποθέσεις έμειναν ακάλυπτες από την εκκαθάριση, και άρα αριθμητικά θα είναι ο εξαιρετικά περιορισμένες, καθίσταται ξεκάθαρο ότι το Επικουρικό δεν θα ξαναβρεθεί στο μέλλον σε δυσχερή οικονομική, αλλά και διοικητική θέση. Κατά συνέπεια, η ανάγκες του σε προσωπικό θα είναι σαφώς πιο περιορισμένες από ότι στο παρελθόν


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έτοιμο για εθελουσία το Επικουρικό Κεφάλαιο! https://www.insurancedaily.gr/etoimo-gia-etheloysia-to-epikoyriko-ke/