Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έτρεξα και εγώ στον 8ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας


Έχοντας σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό αλλά και τους 22.000 δρομείς που συμμετείχαν στον φετινό 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ΣΕΓΑΣ & ERGO έφεραν εις πέρας για ακόμα μια χρονιά μια εξαιρετική διοργάνωση.

του Νίκου Μωράκη

Με σκοπό να ζήσω από κοντά αυτήν τη μοναδική εμπειρία – και με το βλέμμα στραμμένο στον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας – τον προσεχή Νοέμβριο – αποφάσισα να συμμετέχω και εγώ στον αγώνα δρόμου 21 χλμ με τα χρώματα της ERGO και πιο συγκεκριμένα με την ERGO Running Team. Ολοκλήρωσα την εγγραφή μου, παρέλαβα τον αριθμό συμμετοχής μου και το σχετικό υλικό αγώνα και 8.00 το πρωί βρέθηκα στο περίπτερο της ERGO – δίπλα στη γραμμή εκκίνησης – όπου και οι 400 δρομείς της ERGO Running Team είχαμε δώσει ραντεβού. Κάποιοι για να τρέξουμε τα 21 χλμ, κάποιοι άλλοι για να τρέξουν το 5αρι (11.000 συμμετοχές – αριθμός ρεκόρ), κάποιοι άλλοι για τα 3 χλμ ενώ υπήρχαν και παιδιά αλλά και ΑμΕΑ που συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου 1 χλμ.

Αφού η γυμνάστρια της ομάδας μας “ζέστανε” με τις ασκήσεις προθέρμανσης πήραμε θέση στη γραμμή εκκίνησης – ο καθένας στο block που του αντιστοιχούσε – και ζωηρά ζωηρά ξεκινήσαμε τον αγώνα. Η διαδρομή δύσκολη. Ξεκινήσαμε από πλατεία Συντάγματος, κατεβήκαμε από Πανεπιστημίου μέχρι σχεδόν την πλατεία Ομονοίας όπου κάναμε “you turn” και κατευθυνθήκαμε από τη Σταδίου ξανά προς πλατεία Συντάγματος – από την κάτω μεριά της πλατείας. Διασχίσαμε την Φιλελλήνων στρίψαμε αριστερά προς Παναθηναϊκό στάδιο στις στήλες Ολυμπίου Διός και συνεχίσαμε τρέχοντας όλη την Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Διασχίσαμε όλη τη Λεωφόρο στρίψαμε δεξιά στην Πατησίων προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου κάπου εκεί ξανακάναμε “you turn” και κατευθυνθήκαμε προς Σταδίου. Και πάμε πάλι.

Κατά μήκος της διαδρομής εθελοντές με τα χρώματα της ERGO ενθάρρυναν & εμψύχωναν τους αθλητές να συνεχίσουν. Να μη σταματήσουν. Να ολοκληρώσουν το δικός τους έργο.

Η διαδρομή επαναλήφθηκε άλλη μια φορά μέχρι να ξαναβρεθούμε στη διασταύρωση Πατησίων και Πανεπιστημίου όπου αυτή τη φορά ανεβήκαμε ανάποδα τον δρόμο με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Το τελευταίο χιλιόμετρο ήταν αργό και βασανιστικό. Όχι γιατί ήταν το 21ο αλλά γιατί η διαδρομή ήταν ανηφορική. Μια ελαφριά κλήση που όμως μετά από 20 χλμ. συνεχούς τρεξίματος ήταν “εφιάλτης”. Κανείς όμως δεν το έβαλε κάτω. Έβλεπες όλους τους δρόμους να μη σταματάνε. Άλλοι να υποστηρίζουν τους συναθλητές τους και άλλοι να τα δίνουν όλα για τη τελική ευθεία. Και αυτό ήταν! 21 χλμ done! Mission accomplished. 7.000 αθλητές τερμάτισαν τον αγώνα με νικητή τον Παναγίωτη Καραΐσκο με νέο ρεκόρ στη 1 ώρα 8 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Αφού πήραμε τις ανάσες μας, κάναμε stretching για να μην πιαστούμε και φάγαμε το φρούτο μας (για τους ηλεκτρολύτες) ξαναπήγαμε στο περίπτερο της ERGO όπου πήραμε τα πράγματά μας και κατευθυνθήκαμε στον Έβδομο. Τον πολυχώρο στην πλατεία Συντάγματος όπου εκεί η Εταιρεία για τους αθλητές της είχε ετοιμάσει brunch με smoothies και φαγητό πλούσιο σε υδατάνθρακες. Ότι πρέπει για μετά τον αγώνα. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε άλλος ένας Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Ένας αγώνας που κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλο και περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας όπως και συμμετέχοντες. Μια διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών που η ERGO έχει επιλέξει στρατηγικά να υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια ως Μεγάλος χορηγός στον Ημιμαραθώνιο και Μέγας χορηγός στον Κλασικό Μαραθώνιο. Ραντεβού τον ερχόμενο Νοέμβρη.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 20 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έτρεξα και εγώ στον 8ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας! https://www.insurancedaily.gr/etrexa-ke-ego-ston-8o-imimarathonio-athinas/